Nieuws

 • OPENSTELLING INSCHRIJVING WONINGEN BOSWIJK

  Van 9 augustus tot en met 1 september 2021 is het mogelijk om, mits u 50 jaar of ouder bent, in te schrijven voor de eerste toewijzingsronde voor een woning in de Boswijk! De brochure en het inschrijfformulier zijn op Vlieland huis-aan-huis bezorgd. U kunt beide ook downloaden. Klik voor meer formulieren op de knop 'Hoe kom ik in aanmerking voor een woning in Boswijk?" elders op de startpagina van deze website 'Boswijk.

 • Toewijzingsbeleid vastgesteld

  Op 31 mei 2021 is door de gemeenteraad van Vlieland het toewijzingsbeleid voor de Boswijk vastgesteld. U kunt het via DEZE pagina downloaden.

 • Nieuwsbrief Boswijk nr 15

  Er is weer een nieuwsbrief over de ontwikkelingen rond de Boswijk, Nieuwsbrief nr 15.

 • Hoofdgebouw gesloopt

  Het gaat nu snel met de sloop van de Uiterton! Inmiddels is ook een groot deel van het hoofdgebouw gesloopt... Klik op de titel voor de foto.

 • Sloop oostvleugel in volle gang

  De sloop van de Uiterton is begonnen. Van de oostvleugel van de Uiterton, de aanleunwoningen, staat nog maar een klein deel overeind. 

 • Bewoners Uiterton Vlieland verhuisd naar nieuwe Zorgvilla

  Op 28 januari zijn de zeven bewoners van woonzorgcentrum de Uiterton verhuisd naar de prachtige nieuwe Zorgvilla. In de Zorgvilla zijn zeven appartementen voor verpleeghuiszorg. De Zorgvilla is de eerste stap in de realisatie van het plan Boswijk op Vlieland. De Boswijk vervangt het verouderde woonzorgcentrum De Uiterton.

 • Start sloop Uiterton

  Nu de zorgvilla is opgeleverd en alle gebruikers zijn verhuisd is het project Boswijk in een volgende fase terecht gekomen: de sloop van het oude gebouw en het bouwrijp maken van het perceel.

 • Nieuwsbrief Boswijk nr 14

  De nieuwste editie van de nieuwsbrief (nummer 14) over Boswijk kunt u nu downloaden, klik hier .

  De nieuwsbrief wordt op Vlieland ook huis aan huis bezorgd, samen met 'Uit het kastje'.

 • Hoogste punt zorgvilla bereikt!

  Inmiddels heeft aannemer Dijkstra Draaisma volgens planning het hoogste punt van de zorgvilla bereikt.

 • Persbericht 17 juni 2020: starthandeling bouw Boswijk!

  De bouw van de Boswijk op Vlieland is gestart!

  Wethouder Elsje de Ruijter en directeur Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma onthulden op 17 juni 2020 het bouwbord van de nieuwe Boswijk op Vlieland. Hiermee is de bouw officieel gestart.

 • Persbericht 29 oktober 2019

  Gemeente Vlieland en KwadrantGroep realiseren in 2020 gezamenlijk de woonbuurt Boswijk en behouden daarmee de ouderenzorg voor Vlieland. Woonbuurt Boswijk vervangt het verouderde woonzorgcentrum Uiterton. De gemeenteraad stemde maandag 28 oktober unaniem in met het plan: ‘een geweldige stap voor de leefbaarheid van Vlieland.’ KwadrantGroep had al eerder positief ingestemd.

Top