Persbericht 17 juni 2020: starthandeling bouw Boswijk!

De bouw van de Boswijk op Vlieland is gestart!

Wethouder Elsje de Ruijter en directeur Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma onthulden op 17 juni 2020 het bouwbord van de nieuwe Boswijk op Vlieland. Hiermee is de bouw officieel gestart.

Eerst wordt in de voortuin van het huidige zorgcentrum De Uiterton een zorgvilla gebouwd, met zeven studio’s voor langdurige zorg. Wanneer de zorgvilla gereed is verhuizen de bewoners uit de Uiterton daarheen en kan de Uiterton worden gesloopt. Daarna verrijzen op het terrein 36 woningen voor senioren en een welzijnsgebouw.

De bouw van deze nieuwe wijk is een enorme stap voor een kleine gemeente als Vlieland, die zelf de bouwopdracht gaf voor dit ambitieuze project. De investering daarvoor beloopt bijna twee maal de jaarbegroting van de gemeente en komt vrijwel zonder subsidies van buitenaf tot stand. De planning is dat het gehele project uiterlijk medio 2022 door Bouwgroep Dijkstra Draisma opgeleverd wordt. De verlening van de zorg in de Boswijk en op de rest van het eiland blijft in handen van de KwadrantGroep.

Top