Aan de slag / Zelf doen

Met duurzame energie

Ook aan de slag met het verduurzamen van uw woning, bedrijf of vakantieverblijf? Onderstaande informatie helpt u verder op weg.

Duurzaam Bouwloket

Uw woning ook verduurzamen? Neem eens een kijkje op de website van het Duurzaam Bouwloket. Hier vindt u een schat aan informatie over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energie opwekken en financieringsmogelijkheden.
Duurzaam Bouwloket | www.duurzaambouwloket.nl

Vrijblijvend onafhankelijk advies op maat
Ideeën om uw huis of onderneming te verduurzamen maar nog niet helemaal zeker hoe dit aan te pakken? De gemeente Vlieland heeft Antoine Maartens van Urgenda ingehuurd voor een vrijblijvend advies op maat. U kunt hem bellen of e-mailen voor het maken van een afspraak. Antoine komt dan naar u toe.
Antoine Maartens | a.maartens@urgenda.nl | 06 26 16 08 92

Energie Coöperatie Vlieland | om
De Energie Coöperatie Vlieland draagt via verschillende projecten bij aan de Waddenambitie om energiezelfvoorzienend en CO2-neutraal te worden. Daarnaast leveren zij schone, duurzame, Nederlandse energie tegen betaalbare prijzen. Lid worden van de Coöperatie of overstappen op hun groene energie? Kijk voor meer informatie op hun website www.ecvlieland.nl

Loket Duurzaam Vervoer
Een duurzame bedrijfswagen aanschaffen en benieuwd naar de mogelijkheden? Laden met zonne-energie van een postcoderoos? Welke modellen en subsidies zijn beschikbaar? Klaas Yde Haarma helpt u graag verder op weg.
Klaas Yde Haarma | loketduurzaamvervoerwadden@loketduurzaamvervoer.nl | 06 5329 0481

Duurzame Ondernemers Kring Vlieland
Zo'n 65% van het energieverbruik komt uit het bedrijfsleven. Niet zo gek dus dat ook daar wordt ingezet op besparing en verdere verduurzaming. In de Duurzame Ondernemerskring kijken ondernemers hoe zij elkaar kunnen helpen bij verduurzaming van hun bedrijf en ook wat gezamenlijk gerealiseerd kan worden. Dit gebeurt o.l.v. een extern deskundige. Ondernemer en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Evert van de Klundert van de gemeente Vlieland, e.vd.klundert@vlieland.nl of 06 4598 6141

Top