Krant Duurzame Wadden verspreid op de Waddeneilanden

Heeft u hem al op de deurmat liggen? De krant ‘Opgewekt op kop met de energie van de toekomst’ maakt de balans op wat betreft de overgang naar duurzame energie op de Waddeneilanden.

Al in 2007 besloten de eilanden in te zetten op duurzame energie.

De krant staat vol verhalen, tips, adviezen en (Vlielander) gezichten. Gezichten van inwoners, bedrijven, gemeenten en samenwerkingspartners en ga zo door. Mensen die vanuit eigen motivatie en op hun eigen manier aan de slag zijn met een duurzame toekomst. Voor henzelf en hun omgeving. Daar zijn de Duurzame Wadden trots op.

Er wordt duidelijk dat de gezamenlijke ‘stip op de horizon’ de eilanden veel heeft gebracht, dat de omslag naar duurzame energie een stap-voor-stap-proces is, dat steeds meer mensen participeren en dat draagvlak en samenwerking sleutels voor succes zijn in de omslag naar duurzame energie.

De ervaring van de afgelopen twaalf jaar en betrokkenheid van de eilanders willen de eilanden inzetten voor de volgende versnelling. Losse projecten groeien uit tot steeds meer integrale oplossingen met verschillende technieken en nieuwe manieren van samenwerking. In die integrale ontwikkeling zien de eilanden een kans en een uitdaging; ze hebben de ambitie in deze ontwikkeling koploper te zijn.

Top