Warmtemetingen aan woningen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Lees verder.

Wilt u graag weten of uw woning (nog) goed geïsoleerd is en of u niet onnodig energie verspilt? Deze winter zal de gemeente i.s.m. de ECV warmtemetingen aan woningen uitvoeren. 

Warmtescans (of warmtefoto’s) worden steeds vaker gebruikt om te meten waar warmte uit de woning verloren gaat en waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen. Goede isolatie zorgt voor meer wooncomfort en is gezonder: gebrekkige isolatie (koudebruggen) kan zorgen voor vochtvorming en schimmel in muren en houtrot in vloeren en daken. Daarnaast kunt u een aanzienlijke besparing op uw energierekening bereiken met een goede isolatie van uw woning.

Voor een goed warmtebeeld moet er minstens 10 graden verschil zijn tussen binnen- en buitentemperatuur en er mag geen verstoring door zonnestralen of neerslag zijn. Droge en koude winterdagen in de vroege ochtend of avond zijn daarom het beste moment voor een warmtemeting.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact op met Barbara de Bruijn per e-mail b.debruijn@vlieland.nl of per telefoon 06 - 216 211 29. 

Top