Bericht van wethouder Dick visser (17 oktober 2020)

Corona en een gedeeltelijke lockdown op Vlieland

Beste Vlielanders,

Met zijn allen zijn we de zomermaanden goed doorgekomen, maar in september kregen we dan toch te maken met de eerste besmette Vlielanders. Dat geeft maar weer aan dat ook wij gewoon deel uitmaken van de grote wereld. Na de eerste positief op covid-19 geteste inwoner van Vlieland volgden er tot en met 14 oktober nog 10 positieve uitslagen. Gelukkig hebben we hier nog geen mensen die er ernstig ziek van zijn geworden.

Wereldwijd zien we dat het virus flink om zich heen grijpt en dat heeft in ons land nu opnieuw geleid tot een gedeeltelijke lockdown. Diverse maatregelen zijn hiervan het gevolg en dat is voor een toeristisch eiland best wel ingrijpend. Gastvrijheid is een lastig begrip geworden, hoewel bijna iedereen wel snapt dat de nieuwe maatregelen noodzakelijk zijn.

Sinds woensdagavond is de horeca weer dicht, alleen hotelgasten kunnen nog in de hotels verblijven en van de faciliteiten gebruik maken. Ook de winkels moeten hun maatregelen aanscherpen en activiteiten waarbij  meerdere mensen bij elkaar komen vervallen. Zelfs thuis in onze eigen omgeving moeten we ons aan de regels houden en de contacten tot een minimum beperken.

Met zijn allen kunnen we ook deze tijd wel weer doorkomen, zeker als we goed oppassen en ook goed op de mensen in onze directe omgeving blijven letten.

Samen zullen we het virus niet helemaal van het eiland af krijgen maar kunnen we het wel onder controle houden.

Dick Visser, wethouder