Brandweer Vlieland zoekt nieuwe collega’s

Dit item is verlopen op 15-12-2017.

De post op Vlieland van Brandweer Fryslân is op zoek naar brandweermannen en –vrouwen die als vrijwilliger aan de slag willen. Vrijwilliger zijn is een keus waar ook je partner achter moet staan.

Niet alleen het blussen van branden
Het werk van een vrijwillige brandweervrouw of –man bestaat niet alleen uit het blussen van branden, maar ook uit het bestrijden van incidenten met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers.

Ervaringen van vrijwilligers
“Een aantal jaren geleden werd ik gevraagd of de brandweer iets voor mij zou zijn,” vertelt Aant-Durk van der Veen. “Ik heb nagedacht en een paar oefenavonden meegelopen om te kijken of ik het leuk vond. Direct na de eerste oefenavond had ik het gevoel dat dit iets moois ging worden. Een ploeg mensen die vaak samen zijn en met z’n allen de schouders eronder zetten om de gemeenschap te helpen geeft een goed gevoel. Naast dat het leuk is om constant jezelf te verrijken met opleidingen en trainingen is het geweldig met een ploeg op pad te gaan die je 100% kan vertrouwen.”

Zeven jaar geleden werd Rinske Meijer door een brandweer collega gevraagd of ze een oefenavond mee wilde draaien. "Dit was voor mij een geslaagde avond! De eerste paar maanden van mijn brandweer carrière draaide ik mee met de oefenavonden. Daarna mocht ik, samen met een groepje, de opleidingen voor brandwacht eerste klas volgen"

Wat kun je verwachten van de vrijwillige brandweer Vlieland?
Samenwerken als een team, realistisch oefenen, helpen van mens en dier en spanning als de pieper afgaat.

Waar zijn ze naar op zoek?
De brandweerpost op Vlieland  bestaat momenteel uit 20 vrijwillige brandweerlieden. Waar zijn ze naar op zoek? Gemotiveerde vrouwen én mannen vanaf 18 jaar, die fysiek goed in vorm zijn en graag in teamverband werken. Uiteraard is het van belang dat brandweerlieden zich graag inzetten, lef hebben. Iedere brandweerman en –vrouw krijgt een opleiding. Elke week is er een oefenavond met uitzondering van de vakantieperiode dit betekent dat er gemiddeld iedere twee weken een oefenavond is. Ondanks dat er wordt gesproken over vrijwilligers, krijgen ook vrijwillige brandweerlieden een vergoeding voor de gemaakte studie-, uitruk- en oefenuren. 

Voor vragen of aanvullende informatie vraag dan één van de bevelvoerders te weten: Robert van Heerde, Ronald de Jong, Willem Frankena, Theo Vennink of Arjen Hoekstra.