COVID-19 vaccinaties op Vlieland

Op woensdag 24 november kunnen (nog) niet-gevaccineerde inwoners van Vlieland zonder afspraak een eerste prik halen op Vlieland, bij de huisartsenpraktijk. Op woensdag 15 december komt de GGD naar Vlieland voor een 'boosterprik' voor 60-plussers. Hiervoor ontvangen zij in de loop van deze week een uitnodigingsbrief.

Twijfel je nog?

Op dit moment lopen de COVID-19 besmettingen weer op. Ook mensen die gevaccineerd zijn kunnen besmet worden, maar de kans dat je er nog erg ziek van wordt of in het ziekenhuis belandt, is veel kleiner als je gevaccineerd bent dan wanneer dat niet het geval is.

Vaccinatie tegen het coronavirus is niet verplicht. Maar als iedereen zich laat vaccineren, kan het coronavirus zich minder makkelijk verspreiden en zullen er minder mensen in het ziekenhuis belanden. Een vaccinatie beschermt niet alleen jouzelf, maar ook de mensen om je heen, zoals je vrienden en familie.

Twijfel je nog? Berichten en aannames op internet of sociale media zijn niet altijd juist. Kijk voor de juiste informatie op de website van de Rijksoverheid.