Dagelijkse update rond coronavirus Gemeente Vlieland

Dit item is verlopen op 06-04-2020.

Vanaf zondagmiddag 15 maart zorgen de landelijke maatregelen in verband met het coronavirus voor de nodige verstoringen van het dagelijks leven. De school is gesloten en ook alle horecagelegenheden moesten hun deuren sluiten.

De gemeente wil u graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen op Vlieland en zal daarom vooralsnog dagelijks aan het einde van de dag een update geven via de gemeentelijke website, facebook en Chainels.

De burgemeester van Vlieland, Tineke Schokker, heeft dagelijks contact met de Veiligheidsregio Fryslân en haar collega-burgemeesters van de andere Waddeneilanden. In dit verband is er met rederij Doeksen en Wagenborg afgesproken dat zij het aantal passagiers dat zij vervoeren beperken tot één derde (1/3) van de capaciteit. Zo kunnen mensen de voorgeschreven 1,5 m afstand tot elkaar behouden. De rederijen zullen hier aan boord ook op toezien.

Het college komt dagelijks bijeen om de ontwikkelingen te bespreken en indien nodig actie te ondernemen. 
Het gemeentehuis blijft geopend maar ambtenaren werken zoveel mogelijk thuis en mensen wordt verzocht hun bezoek aan het gemeentehuis uit te stellen als het niet strikt noodzakelijk is, of telefonisch of per mail contact op te nemen.

Als u toch langs moet komen wordt u verzocht van tevoren een afspraak te maken via telefoonnummer (0562) 452700. 
Alle afspraken en bijeenkomsten worden de komende drie weken geannuleerd, evenals de inloopspreekuren van het college. 
Alle evenementen zoals de NL schoonmaakdag op 19 maart worden geannuleerd.

Hotels mogen open blijven voor overnachtingen. De restaurants en bars in het hotel moeten gesloten blijven, ook voor gasten van het hotel. Het zijn immers eet- en drinkgelegenheden voor consumenten. Roomservice voor ontbijt, lunch en diner mogen wel, dit is vergelijkbaar met thuisbezorgen. Het gaat er om dat gasten niet in het restaurant of bar verblijven.

De gemeente Vlieland volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM en de aanbevelingen van de Veiligheidsregio Fryslân.
Via deze link kunt u specifieke informatie terugvinden voor ondernemers.