Gemeentelijke belastingen

Dit item is verlopen op 10-05-2019.

Iedere inwoner van Vlieland heeft de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen. Ook de eigenaren van onroerend goed op Vlieland die geen inwoner zijn, ontvangen zo’n aanslag.

Alle werkzaamheden op het gebied van gemeentelijke belastingen zijn door de gemeente Vlieland uitbesteed aan de gemeente Leeuwarden. Mocht u vragen hebben over de aanslag, een betalingsregeling willen aanvragen of bezwaar willen maken, dan moet u zich derhalve wenden tot de gemeente Leeuwarden. Dat kan per mail via het e-mailadres belastingen@vlieland.nl. Berichten verstuurd naar dit e-mailadres worden door medewerkers van de gemeente Leeuwarden gelezen.

U kunt ook bellen naar het 5-cijferige nummer 14058. U krijgt dan een medewerker van de gemeente Leeuwarden aan de lijn die u verder kan helpen.

Via de digitale belastingbalie kunt u zelf uw belastinggegevens inzien en een aantal van uw belastingzaken regelen. Om gebruik te kunnen maken van de digitale belastingbalie moet u wel beschikken over een DigiD-code. Klik hier voor toegang tot de digitale belastingbalie.