Informatie over het Coronavirus

Het Coronavirus leek eerder nog erg ver weg maar heeft inmiddels Nederland bereikt. We vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent en weet waar u uw vragen kunt stellen.

Binnen Friesland houdt GGD Fryslân de ontwikkeling goed in de gaten. Zij adviseert het volgende: bent u in een van de besmette gebieden geweest en heeft u koorts en luchtweg-klachten (zoals hoesten of kortademigheid)? Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Meer informatie over deze uitbraak?
Op de website van het RIVM (www.rivm.nl/coronavirus/covid-19) vindt u meer informatie en de actuele berichtgeving over het virus. Ook kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Infectieziektebestrijding van GGD Fryslân via: 088 22 99 222.

  • Heeft u plannen om op reis te gaan naar een van de gebieden? Bekijk de actuele reisadviezen op de website van Buitenlandse zaken: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen

verspreiding voorkomen?
De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn: