inwoner Vlieland positief getest op corona

Een inwoner van Vlieland is afgelopen weekend positief getest op het corona-virus. De besmetting is vastgesteld door één van de Vlielandse huisartsen. De GGD is inmiddels een contactonderzoek gestart.

Burgemeester Tineke Schokker: “Nu het zover is zijn we flink geschrokken, maar het was een kwestie van tijd voordat het coronavirus ook een inwoner van Vlieland zou treffen. Voor de betrokken persoon en zijn familie is dit natuurlijk het ergst. Wij wensen de patiënt beterschap en hopen dat hij goed herstelt.

Voor onze inwoners en gasten is het zaak dat verdere verspreiding op het eiland voorkomen wordt. Daarom is het ontzettend belangrijk dat we ons allemaal aan de anderhalve meter afstand blijven houden! Maar ook aan de andere maatregelen: vermijd drukte, was zo vaak mogelijk uw handen en houd u aan de richtlijnen in de horeca en op de veerboot.”

Inwoners en gasten die op Vlieland verblijven en lichte gezondheidsklachten hebben kunnen zich op Vlieland laten testen bij de huisarts. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer (0562) 451307.