Meldpunt fouten in Overheidsregistraties van start gegaan

In Nederland maken veel organisaties gebruik van overheidsregistraties. Daarin staan gegevens van burgers, bedrijven en organisaties centraal. Overheidsorganisaties gebruiken deze gegevens bijvoorbeeld om een uitkering te verstrekken, een verhuizing te verwerken of een rijbewijs uit te geven.

Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in jouw gegevens? Dan moet deze snel worden hersteld. Het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) helpt burgers en bedrijven de fout te ontdekken, onjuiste gegevens te corrigeren en problemen die daardoor zijn ontstaan, op te lossen. Signaleren medewerkers van een overheidsorganisatie een probleem dat zij zelf niet kunnen oplossen? Dan kunnen zij ook bij het MFO terecht.

Het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties is er om jou te helpen als je denkt dat jouw gegevens niet goed zijn geregistreerd bij de overheid. Als je denkt dat er iets mis is met jouw gegevens neem je altijd eerst contact op met de organisatie die verantwoordelijk is voor deze gegevens.

Klik hier voor meer informatie en om de route te zien bij welke organisatie je terecht kunt als jij een probleem hebt met jouw gegevens bij de overheid.