Nederland blijft in lockdown tot en met 9 februari

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft.

De daling van besmettingen gaat echter nog niet snel genoeg. Het kabinet heeft daarom besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Openbare plaatsen en scholen blijven gesloten. Het doel van de verlengde lockdown is om zo min mogelijk contacten te hebben. Want hoe minder contacten, hoe minder besmettingen.

Thuisblijven is de beste manier om contacten te beperken. Het kabinet adviseert iedereen dan ook om zoveel mogelijk thuis te blijven en om thuis niet meer dan twee personen per dag te ontvangen. Als u naar buiten gaat, mag u met maximaal twee mensen samen zijn. Ook blijft het voorlopig nog nodig om thuis te werken. Het kabinet roept daarnaast iedereen op om in Nederland te blijven en tot medio maart geen buitenlandse reizen te boeken. Een overzicht van alle maatregelen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Voor veel mensen betekent deze verlenging van de lockdown dat zij langer te maken hebben met financiƫle onzekerheid, eenzaamheid of andere zorgen. Daarom is het extra belangrijk dat we aandacht hebben voor elkaar en extra op elkaar letten. Ook al moet dat op afstand of digitaal.