Onderwijsprijs voor De Jutter

onderwijsprijs

Vandaag, woensdag 20 april, reikt gedeputeerde Poepjes in het Provinciehuis om 10:30 uur de onderwijsprijs in de categorie voortgezet onderwijs uit aan de scholen De Jutter (Vlieland) en ’t Schylger Jouw (Terschelling).  

De beide scholen hebben gezamenlijk een vaarverbinding gerealiseerd tussen de twee eilanden. Door deze verbinding kunnen Vlielandse leerlingen uit de bovenbouw van het vmbo-basis/kader op Terschelling lessen volgen. Zo kunnen ze naar school en toch thuis blijven wonen.

Nationale onderwijsprijs

Met de onderwijsprijs wordt op een positieve manier aandacht gevraagd voor het onderwijs. Dit gebeurt door bijzondere schoolprojecten in het primair en voortgezet onderwijs in de schijnwerpers te zetten. Als winnaar van de Friese onderwijsprijs maken de scholen ook kans op de Nationale onderwijsprijs. De scholen moet het daarvoor opnemen tegen de winnaars van de andere provincies. De landelijke finale is naar verwachting in mei of juni 2022.

Op de foto gedeputeerde Sietske Poepjes, leerling Guusje Gorter,  schoolleider VO Vlieland Thijs Speelman en directeur openbaar onderwijs 't Schylger Jouw Jannie Docter.