Tentoonstelling WIJ…doorbreken de cirkel van geweld

Van maandag 8 november tot 1 december is de buitententoonstelling WIJ…doorbreken de cirkel van geweld te zien op de Nieuwestad in Leeuwarden. Het is een reizende tentoonstelling met 28 ervaringsverhalen en sprekende portretten.

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. Met de tentoonstelling wordt huiselijk geweld en kindermishandeling op een laagdrempelige manier bespreekbaar gemaakt. En het laat zien wat we als samenleving kunnen doen tegen om dit geweld te doorbreken.

Gratis exposities in heel Friesland

De buitententoonstelling is van 8 november tot 1 december te zien in Leeuwarden. In deze periode zijn er ook binnen-tentoonstellingen te bezoeken op verschillende locaties in Friesland. Dit vindt plaats in de gemeenten: Dantumadiel, Fryske Marren, Heerenveen, Smallingerland en Sudwest Fryslân.

Hulp nodig?

Heb jij vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling en weet niet hoe je dit bespreekbaar moet maken? Of heb je zelf te maken met huiselijk geweld of kindermishandeling? Bij Veilig Thuis kun je terecht voor advies.

Veilig thuis: Je kan 24/7 (anoniem) bellen met 0800-2000 of chatten op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 via www.veiligthuisfriesland.nl
Wijk- of gebiedsteam: Je kunt ook contact opnemen met je lokale wijk- of gebiedsteam: www.sdfryslan.nl/friese-wijk-en-gebiedsteams-def