Tijdelijke verhoging subsidie energiebesparing eigen huis

Om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van eigenaren (VvE’s) tegemoet te komen in deze onzekere tijden, besloot minister Ollongren van BZK de subsidie-bedragen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis tijdelijk met 10% te verhogen tot ongeveer 30% van de investeringskosten. De minister wil hiermee woning-eigenaren extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren.

Aanvragen
SEEH voor particuliere woningeigenaren

Particuliere woningeigenaren die minimaal twee isolatie-maatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag.

SEEH voor VvE’s:

VvE’s die na 1 juni een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat de VvE’s hun aanvraag indienen voor verbetering van hun gebouw.

De overige voorwaarden blijven voor beide SEEH-subsidieregelingen ongewijzigd. Zie www.rvo.nl/seeh. Belangrijk is ook dat aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging.

Gratis en onafhankelijk advies nodig?
Voor vragen over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van uw woning, kunt u terecht bij het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Onafhankelijke adviseurs helpen u van A tot Z gratis verder. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie of stel direct een vraag door te bellen naar 072-7433956 of te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl.