Week van de AfvalHelden 1 t/m 7 maart

De Week van de AfvalHelden is dé week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. Medewerkers uit deze branche zijn essentieel voor het draaiende houden van de Nederlandse samenleving. 

Begin 2020 werd dit extra duidelijk, toen de coronacrisis het dagelijks leven in Nederland op zijn kop zette. Direct werd de afvalsector als vitaal aangemerkt. Er verschenen steeds vaker berichten waarin inwoners hun waardering voor het werk van de mannen en vrouwen in de sector toonden. Er stonden taartjes klaar, koffie werd geschonken en kindertekeningen prijkten op de afvalzakken. Mooie gebaren en een goede opsteker voor alle medewerkers die hard aan de slag zijn.

Maar wat de brancheverenigingen betreft moet het daar niet bij blijven. Iedereen in de afvalsector verdient dagelijks waardering, daar is geen crisis voor nodig. Want hoe zou Nederland er zonder hen uitzien? Daarom lanceren deze partijen in 2021 de Week van de AfvalHelden. Helden met een hoofdletter H, want dat zijn ze. Gedurende deze week staan zij in het zonnetje.

Ook op Vlieland!

Ook op Vlieland hebben we AfvalHelden: de mannen van de buitendienst van de gemeente. Zij zorgen ervoor dat Vlieland er altijd keurig bij ligt. Ze zamelen het afval in, houden het groen bij in het dorp en op de begraafplaats, strooien als het nodig is, vegen de straten en verhelpen storingen aan de riolering. Ook zij verdienen het om eens in het zonnetje te worden gezet!

Kleurplaatactie

Om onze AfvalHelden een hart onder de riem te steken, kunnen kinderen (of wie dat wil) een kleurplaat kleuren en deze week achter het raam hangen of op de containers plakken. De kleurplaten zijn hieronder te downloaden.