Zorg voor ouderen op Vlieland

Op initiatief van de gemeente, VESV en Kwadrantgroep zijn oudere bewoners gebeld om te vragen hoe het met ze gaat en of ze iets nodig hebben. Het telefoontje is heel positief ontvangen. Op dit moment hebben de meesten nog geen extra hulp nodig en kunnen ze nog altijd terugvallen op hun dagelijkse routine en directe netwerk.

Wel geven ze aan dat ze het fijn vinden om over een week of twee nogmaals benaderd te worden. Men weet dat als er iets verandert in hun persoonlijke situatie bij wie ze terecht kunnen. 
Deze week wordt er nog een belronde gedaan naar de wat minder oude maar wel alleenstaanden, want ook zij hebben misschien wel behoefte aan wat extra aandacht.

Annemarie Kort van Vlielands Kwartier is van maandag tot en met vrijdag in de ochtend van 9 tot 11 uur telefonisch te bereiken op nummer: 06-15249717.
Het Rode Kruis heeft een hulplijn opgestart voor mensen die een luisterend oor, advies of extra hulp nodig hebben omdat zij in quarantaine of thuisisolatie zitten. Het nummer: 070 4455 888.