Coronavirus

Informatie voor inwoners, ondernemers en toeristen

Het coronavirus COVID-19 houdt de wereld nog steeds in zijn greep. Het bestrijden van de verspreiding van het coronavirus heeft voor iedereen consequenties. Ook op Vlieland zijn de gevolgen merkbaar. De gemeente is voortdurend in overleg met de Veiligheidsregio Fryslân en met de andere Waddeneilanden. Via deze website informeren we u, inwoners, ondernemers en toeristen, over de actuele en lokale situatie.

Heeft u verkoudheidsklachten en wilt u zich op Vlieland laten testen?

Voor inwoners én gasten geldt: maak een afspraak via het landelijk afsprakenbureau en bel: 0800-1202. U dient voor 10.45 uur een afspraak te maken wanneer u dezelfde dag getest wilt worden. De testlocatie is de huisartsenpraktijk. 

Testen voor Toegang op Vlieland

Heb je geen vaccinatiebewijs, herstelbewijs of geldig DCC laat je dan binnen 24 uur maar uiterlijk 2 uur vóór de activiteit testen. De testlocatie bevindt zich bij sportcentrum Flidunen aan de Uitlegger 2 op Vlieland.
Zaterdag kan er getest worden van 9.00 tot 17.00 uur en de overige dagen van 14.00 tot 17.00 uur.
Er dient vooraf een afspraak te worden gemaakt dat kan via: https://afspraak.testenvoortoegang.org/afspraak/tijdstip

Meer informatie over het coronavirus

  • Wilt u meer weten over het coronavirus en wat u kunt doen om te voorkomen dat u ziek wordt? Meer informatie vindt u op de website van GGD Fryslân, de website van de Rijksoverheid en op de website van het RIVM
     
  • Heeft u na het lezen van de informatie op de bovengenoemde websites nog vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid via tel. 0800-1351. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar tel. +31202051351.
     
  • Voor vragen over de eigen gezondheid: neem contact op met de huisarts of met GGD Fryslân via tel. 088-2299222 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur).

Meer informatie over vaccinatie tegen corona

  • Om de pandemie onder controle te krijgen is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren tegen corona. Wilt u meer weten over vaccineren tegen corona? Kijk op de website van de Rijksoverheid.
  • Twijfelt u vanwege uw medische geschiedenis over coronavaccinatie? Bel 088-7555777 voor uw medisch-inhoudelijke vragen. Dit kan van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 en 16:30 uur. Op dit 088-nummer zijn de gebruikelijke belkosten van toepassing

- Informatie over vaccinatie voor zeevarenden

Nuttige telefoonnummers en websites

Bekendmaking intrekking Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Fryslân en intrekking aanwijzingsbesluit toezichthouders

De Coronamelder-app

Mondkapje op in gemeentehuis

Heb je klachten? Laat je testen

Forse inzet voor versterking Waddeneconomie nodig

Corona: Informatie voor ondernemers