Vliegeren

Vliegeren op het strand mag overal, behalve in juli en augustus op de bewaakte strandgedeelten tussen 08:00 en 22:00 uur. Dit geldt het gehele jaar voor een gebied in een straal van 500m rond de landingsplaats van de helikopter bij de jachthaven.

Kite- wind- en golfsurfen

Kitesurfen mag overal langs het Noordzeestrand ten westen van de overgang bij het Badhuys. Het mag niet langs het gehele Noordzeestrand ten oosten van het Badhuys tot en met de jachthaven en niet in de Waddenzee.

Wind- en golfsurfen mag in juli en augustus niet langs de bewaakte strandgedeelten.

Strand- en kampvuren

Kampvuren op het strand zijn verboden. Kampeerterrein Stortemelk heeft een ontheffing van dit verbod voor het strand evenwijdig aan het kampeerterrein. Wie een kampvuur wil maken op het strand langs Stortemelk kan dit onder bepaalde voorwaarden aanvragen bij de receptie van het kampeerterrein met een aanmeldformulier. Zonder formulier is het maken van een kampvuur niet toegestaan. Bij het formulier ontvang je de voorschriften waar een kampvuur aan moet voldoen. Neem deze aandachtig door en zorg ervoor dat je het formulier mee neemt naar het strand. Per dag wordt er een maximaal aantal kampvuren toegestaan. 

Er moet altijd rekening worden gehouden met het rook- en stookverbod (van 28 mei 2022 tot 1 oktober 2022)  waarbij er geen vuur mag worden gemaakt binnen 30 meter van bos en duin.