Vliegeren

Vliegeren op het strand mag overal, behalve in juli en augustus op de bewaakte strandgedeelten tussen 08:00 en 22:00 uur. Dit geldt het gehele jaar voor een gebied in een straal van 500m rond de landingsplaat van de helikopter bij de jachthaven.

Kite- wind- en golfsurfen

Kitesurfen mag overal langs het Noordzeestrand ten westen van de overgang bij het Badhuys. Het mag niet langs het gehele Noordzeestrand ten oosten van het Badhuys tot en met de jachthaven en niet in de Waddenzee.

Wind- en golfsurfen mag in juli en augustus niet langs de bewaakte strandgedeelten.

Strand- en kampvuren

Kampvuren op het strand zijn verboden. Kampeerterrein Stortemelk heeft een ontheffing van dit verbod voor het strand evenwijdig aan het kampeerterrein. Wie een kampvuur wil maken op het strand langs Stortemelk kan dit onder bepaalde voorwaarden aanvragen bij de receptie van het kampeerterrein met een aanmeldformulier. Zonder formulier is het maken van een kampvuur niet toegestaan. Bij het formulier ontvang je de voorschriften waar een kampvuur aan moet voldoen. Neem deze aandachtig door en zorg ervoor dat je het formulier mee neemt naar het strand. Per dag wordt er een maximaal aantal kampvuren toegestaan. 

Er moet altijd rekening worden gehouden met het rook- en stookverbod (van 28 mei 2022 tot 1 oktober 2022)  waarbij er geen vuur mag worden gemaakt binnen 30 meter van bos en duin. 

Zwemmen in zee

Zwemmen in zee is heerlijk, maar niet ongevaarlijk! Vooral muien, openingen tussen zandbanken waardoor het zeewater bij laagwater met veel kracht terug in de zee stroomt, zijn heel verraderlijk.

Dit jaar is er van 9 juli tot en met 4 september van 11:00 tot 17:00 uur strandbewaking op het strand bij het Badhuys en bij De Bolder. Dan wordt er voor uw veiligheid toezicht gehouden door lifeguards van de KNRM.

Mocht het u toch overkomen dat u in een mui terecht komt, probeer dan niet tegen de stroom in terug naar het strand te zwemmen. Raak niet in paniek, maar laat u rustig meevoeren totdat u merkt dat verderop in zee de stroming minder is geworden. Zwem dan schuin terug naar het strand. Probeer ondertussen de aandacht te trekken van mensen op het strand.