Een kleine maar zelfstandige gemeente met een eigen bestuur en ambtelijk apparaat. Een kleine organisatie die voor grote uitdagingen staat om de voorzieningen die nodig zijn voor de leefbaarheid van het eiland in stand te houden. En om dit ook nog zo duurzaam mogelijk te doen. Een werkomgeving met een informele sfeer en korte lijnen, met heel betrokken en zelfstandige medewerkers die elk heel diverse takenpakketten hebben.

Dat is de gemeente Vlieland! Werken bij de gemeente Vlieland is afwisselend en uitdagend.

Doordat de zittende medewerker een nieuwe functie binnen de gemeente heeft zijn wij op korte termijn op zoek naar:

Administratief medewerker bouw- en woningtoezicht voor 16 uur per week

 

Functietypering:

Je adviseert het bestuur en de ambtelijke organisatie op het gebied van ruimtelijke ordening en omgevingswet. Dit doe je voornamelijk op basis van richtlijnen.

Als administratief medewerker bouw- en woningtoezicht ben je verantwoordelijk voor:

 • Het soepel en efficiënt afhandelen van omgevingsvergunningsprocedures.
 • Het vakkundig gereedmaken van vergunningsaanvragen.
 • Actief toezicht houden op bouw- en woningzaken, waarbij jij een cruciale rol speelt in het handhaven van kwaliteit en veiligheid.
 • Adviseren en ondersteunen van aanvragers om hen door het vergunningsproces te loodsen.
 • Het beheren en up-to-date houden van gegevens en correspondentie.
 • Garanderen van strikte naleving van de geldende regelgeving en voorschriften.

Wat vragen wij?

 • Je hebt MBO-niveau, daarbij is het een pré als dit in de richting is van Bouwkunde of Ruimtelijke Ordening is.
 • Het is een pré als je kennis hebt van wet- en regelgeving met betrekking tot omgevingsvergunningen en bouw- en woningtoezicht.
 • Goede organisatorische vaardigheden en nauwkeurigheid in het beheren van documenten en procedures.
 • Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief samen te werken met collega's en externe partijen.
 • Een proactieve houding en de capaciteit om prioriteiten te stellen in een dynamische omgeving.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie met de ruimte om jezelf te ontwikkelen. De omgevingswet treedt in werking op 1 januari 2024 en daarin moet nog veel ervaring worden opgedaan.
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en kan variëren tussen € 2.295,--  tot maximaal € 3.612,-- (schaal 7) van de cao Gemeenten, bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, bij goed en volledig functioneren.
 • Daarnaast hebben wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel keuzebudget (boven op je salaris) van 17,05% van het brutosalaris, een premievrije arbeidsongeschiktheidsverzekering en een verhuiskostenregeling.

De organisatie

De gemeente Vlieland heeft ruim 35 medewerkers. De medewerkers zijn allemaal generalist binnen hun eigen vakgebied. Werken in een kleine organisatie betekent dat er van je gevraagd wordt dat je breed inzetbaar bent en binnen het team werkt aan onderlinge vervangbaarheid.

We werken samen, zowel onderling als ook met de andere Waddeneilanden en Friese gemeenten aan de vaste wal. Zo lukt het om toch een groot aantal basisvoorzieningen op het eiland te realiseren en in stand te houden (nieuwe school, een zorgcentrum, sportcentrum, glasvezel internet, aardgasvrije wijken).

Bijzonderheden

 • We vinden het prettig als je op het eiland woont (of komt wonen). Dit is echter niet verplicht. Voor de werkzaamheden en betrokkenheid vinden wij het belangrijk dat je wel aanwezig bent op locatie. Hierbij is het natuurlijk wel mogelijk om zo nu en dan hybride te werken.
 • Bij gelijke geschiktheid heeft een inwoner van Vlieland voorrang op andere externe kandidaten.

Heb je belangstelling?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jessica Jonker, teamleider uitvoering en ondersteuning, bereikbaar op tel. 06-11747814. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met   Caroline Hoogstraten, medewerker personeelszaken, tel. 06-25043460. Mail je sollicitatiebrief en CV vóór 22 november 2023 naar personeelszakenvlieland@vlieland.nl .

De dag waarop de sollicitatiegesprekken plaats vinden wordt na de briefselectie bekend gemaakt. Wel is bekend dat de gesprekken op Vlieland plaats vinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.