Een Waddeneiland met een bevolking van 1200 mensen dat elk jaar de vakantiebestemming is van bijna 250.000 toeristen. Een kleine maar zelfstandige gemeente met een eigen bestuur en ambtelijk apparaat. Een kleine organisatie die voor grote uitdagingen staat om de voorzieningen die nodig zijn voor de leefbaarheid van het eiland in stand te houden. En om dit ook nog zo duurzaam mogelijk te doen. Een werkomgeving met een informele sfeer en korte lijnen, met heel betrokken en zelfstandige medewerkers die elk heel diverse takenpakketten hebben.

Dat is de gemeente Vlieland! Werken bij de gemeente Vlieland is afwisselend en uitdagend. En als bonus mag je werken (en eventueel wonen) op één van de mooiste plekken van Nederland……

Vanwege pensionering van de huidige medewerker zoeken wij op korte termijn een:

adviseur beleid en projecten fysiek domein

voor 32 uur per week, maar tussen de 28 en 36 uur is bespreekbaar

Wat zijn de werkzaamheden?

Als Adviseur Beleid en Projecten fysiek domein vervul je een cruciale rol binnen onze organisatie voor de grote projecten op ruimtelijk en maatschappelijk gebied en het beheer van de openbare ruimte. Hierbij kun je denken aan het uitrollen van het water- en rioleringsprogrammma, vervanging van een stuk oeverbekleding aan het Zuiderstrand, een aanpak tegen de wateroverlast, maar bijvoorbeeld ook projecten rondom nieuwbouw en renovatie (onroerend goed van de gemeente).

Deze projecten behoren tot de structurele taken van de adviseur beleid en projecten, maar door de regiodeal De Waddeneilanden wordt er nog meer aandacht op gevestigd de komende jaren.

Als adviseur ben jij verantwoordelijk voor de volgende taken in het fysieke domein:

 • Je houdt relevante ontwikkelingen binnen je vakgebied bij en speelt hierop in indien nodig. Je stelt bijvoorbeeld kaders op voor de uitvoering van projecten of nieuwe ontwikkelingen.
 • Je adviseert en ondersteunt bestuur en management op het gebied van beleid en (complexe) projecten die te maken hebben met de openbare ruimte.
 • Je coördineert de werkzaamheden en inbreng van medewerkers bij de projecten op dit domein.
 • Als projectleider rapporteer je naar stakeholders.
 • Je bent het aanspreekpunt voor relevante externe partijen vanuit de gemeente, waaronder de ministeries, Rijkswaterstaat, waterschap en Staatsbosbeheer.
 • Je bent budgethouder voor de aan jou toegewezen projecten.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde civieltechnische opleiding op minimaal Hbo-niveau richting weg- en (water)bouwkunde, waterhuishouding of riolering.
 • Je hebt ervaring met civieltechnische werkzaamheden. Daarbij is het een pre als je ervaring hebt met kustbeheer.
 • Je beschikt over aantoonbare ervaring in beleidsontwikkeling, projectmanagement en advisering in de openbare ruimte.
 • Voor deze functie is het van belang dat je ervaring hebt met aanbestedingen.
 • Het lezen van technische bestekken en het opstellen hiervan of van werkomschrijvingen is jou niet vreemd.
 • Je beschikt over (politieke) sensitiviteit en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, omdat je met veel verschillende type mensen te maken hebt.
 • Het is belangrijk om goed te kunnen samenwerken, maar daarnaast zul je vanuit je expertise ook veel zelfstandig werken en resultaatgericht moeten zijn.
 • Bovenstaande eisen en wensen geven al een beeld van wat je moet brengen als adviseur, maar ook vinden we het fijn dat je als mens no-nonsense bent en humor hebt.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en zelfstandige functie! Je werkt in een klein team aan grote uitdagingen en krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je kunt echt impact maken op de openbare ruimte van het eiland en het beleid hierop.
 • Een prettige en informele werksfeer waarin collegialiteit en samenwerking centraal staan. Je hebt de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken en je ontvangt een vergoeding voor de reis- en hotelkosten als je op locatie moet zijn.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Het salaris varieert van € 3317,- tot maximaal € 5247,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, bij goed en volledig functioneren. We investeren graag in onze medewerkers en stimuleren persoonlijke groei en ontwikkeling.
 • Daarnaast hebben wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel keuzebudget (boven op je salaris) van 17,05% van het brutosalaris, een premievrije arbeidsongeschiktheidsverzekering en een verhuiskostenregeling.

Bijzonderheden:

 • We vinden het prettig als je op het eiland woont (of komt wonen). Dit is echter niet verplicht. De werkzaamheden zijn, na een goede inwerkperiode, ook voor een deel vanuit een thuiswerk-situatie uit te voeren. Daarbij is het wel noodzakelijk dat je wekelijks minimaal 2 dagen naar Vlieland komt.
 • Voldoe je nog niet aan alle beschreven wensen, voel je dan ook vrij om contact op te nemen of te solliciteren.
 • De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat  voorrang op andere externe kandidaten.

Belangstelling?

Als je geïnteresseerd bent in deze vacature, neem dan contact op met Henno Nieuwenhuis, huidige adviseur beleid en projecten, op telefoonnummer 06-46767130 voor meer informatie. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Hennie Papa, op telefoonnummer 06-50050299.

Is dit misschien wel jouw toekomstige functie, mail je sollicitatiebrief en CV vóór 19 februari a.s. naar personeelszakenvlieland@vlieland.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 29 februari a.s. op Vlieland.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.