Op weg in 2022!

Afgelopen jaarwisseling was de tweede Oud & Nieuw waarbij coronamaatregelen het sociale leven beperkten. Dus weer geen schuurfeest, maar wel een mooie krant vol nieuwjaarswensen van en voor Vlielanders die, muzikaal omlijst, met een platte kar door het dorp is rondgebracht door de organisatie van het schuurfeest. Wat een leuk initiatief!

Het was ook het tweede jaar met een algeheel vuurwerkverbod. Ondanks dat knalvuurwerk sowieso al verboden is, zagen we in heel Nederland en dus ook op Vlieland dat er toch aardig wat de lucht in is gegaan. De knallen die schade hebben veroorzaakt bij de skatebaan en de hangout kwamen van illegaal vuurwerk. Cobra’s en andere ‘bommen’ die altijd al verboden zijn in Nederland en voor veel overlast kunnen zorgen.

Het op Vlieland traditionele brommerrijden na twaalven gaf ook een hoop kabaal, maar zowel deelnemers als toeschouwers beleven hier altijd veel plezier aan. Eén brommerrijder is door een ongelukkige beweging ten val gekomen tegen een prullenbak. Gelukkig zonder ernstige afloop, maar het is wel belangrijk dat deze traditie veilig verloopt. De organisatie is zich hier terdege van bewust en doet er alles aan om de tocht zo goed mogelijk te laten verlopen.

In het dorp heerste over het algemeen een prima sfeer, alhoewel sommige mensen wel overlast hebben ervaren. Mede door het goede optreden van de politie waren er tijdens de nacht gelukkig geen grote incidenten. 

INatuurlijk hopen we allemaal dat we volgend jaar weer een jaarwisseling hebben waarbij corona meer naar de achtergrond is verdwenen. Misschien helpt het dat wij elkaar het beste wensen voor 2022, het kan in ieder geval geen kwaad. Daarom wens ik iedereen een gelukkig nieuw jaar toe in goede gezondheid!

Michiel Schrier, burgemeester