Beste Vlielanders,

Zaterdag 5 juni krijgen we weer een stuk minder corona-beperkingen. We krijgen weer meer vrijheid, vrijheid waar we al lange tijd op wachten.

Dat we nu meer ruimte krijgen is voornamelijk te danken aan de vaccinaties. Inmiddels is meer dan de helft van de Nederlanders ingeënt en dat zorgt ervoor dat we een stuk minder besmettingen hebben en de druk op de ziekenhuizen snel afneemt.

Vanaf zaterdag krijgen de restaurants weer ruimte, mogen de excursies weer, gaat de Vliehors Express weer rijden en mogen er ook weer zeehondentochten gevaren worden. Thuis mogen we weer wat meer mensen ontvangen en kunnen we weer voorzichtig aan een beetje “normaal” gaan denken.

Voorzichtig want niet alle maatregelen kunnen nu verdwijnen. Corona is er nog steeds en blijft dus nog een risico. Pas als de vaccinatiegraad hoog genoeg en de pandemie onder controle is kunnen we het normale leven weer oppakken zoals we dat vóór de uitbraak gewend waren.

Inmiddels heeft het grootste deel van de eilanders één of twee prikken gehad, maar van de gasten op het eiland is een groot deel nog niet gevaccineerd. Het blijft dus ook nodig dat in de winkels, de horeca, op straat en in publieke ruimtes iedereen zich nog aan de regels houdt.

De mensen die nog twijfelen over de vaccinatie zou ik bij deze op willen roepen tóch een afspraak te maken.

Vaccineren doe je niet alleen voor jezelf maar vooral  voor elkaar..

Geef elkaar de ruimte [ 1,5 meter ] en pas goed op elkaar.

Dick Visser, wethouder