Aan de slag!

Deze week ben ik samen met Roel de Jong begonnen als wethouder op het mooiste eiland van de wereld.  Ik heb er heel veel zin in om te beginnen en zie er naar uit om de komende tijd zo veel mogelijk eilanders te ontmoeten.

Maar eerst even voorstellen via Uit het kastje. Ik ben 36 jaar en afkomstig uit het Noord-Hollandse Hoorn. Sinds mijn 18e woon ik in Friesland, samen met mijn man Wytse. We hebben drie kinderen: Jelte van 14, Mare-Alys van 12 en Tieme van 8.

Van 2007 tot 2019 heb ik gewerkt als docent Engels in het voortgezet onderwijs. Sinds 2019 werkte ik voor de stichting Lezen en Schrijven: een landelijke stichting die zich inzet om laaggeletterdheid terug te dringen.

Daarnaast ben ik sinds 2012 actief in de politiek. Eerst bij de Provincie, en sinds 2017 als raadslid in de gemeente Súdwest-Fryslân. Wat ik mooi vind aan de politiek is dat je heel actief mag meedenken en meewerken aan manieren om de samenleving een beetje mooier, sterker en eerlijker te maken. We zeggen in de politiek vaak dat “iedereen mee moet kunnen doen”. Om daar in het dagelijks leven ook echt voor te zorgen is een hele uitdaging!

Als wethouder ga ik me onder andere bezig houden met economische zaken en toerisme, onderwijs en sociale zaken. De komende weken zal ik vooral veel kennismaken met de Vlielander organisaties en alles wat er speelt.

Ik ben er ontzettend trots op om de komende periode jullie wethouder te mogen zijn en ga me met heel veel energie inzetten voor ons mooie Vlieland. Daar heb ik u natuurlijk ook bij nodig. Ik hoop dat u mij dan ook weet te vinden met uw ideeën, plannen en zorgen. Bel, mail of maak een afspraak!

Marieke Vellinga