Een warme start

“Zal je net zien, is de vakantie straks afgelopen en dan wordt het opeens mooi weer” voorspelde mijn oudste zoon al mopperend in de laatste vakantieweek. En hij krijgt nog gelijk ook. Dit weer hadden we graag eerder in het seizoen gehad! Een voordeel: de stralende septemberzon levert prachtige plaatjes op die door eilanders en gasten op sociale media worden gedeeld.

Wat ook prachtige plaatjes opleverde was het festival afgelopen weekend. Het was mijn eerste ITGWO en aangezien ik niet zo’n festivalganger ben wist ik van te voren niet heel goed wat ik kon verwachten. Het viel zeker niet tegen! De combinatie van kunst en muziek met onze prachtige Vlielander natuur als decor vond ik heel bijzonder. Mooi ook om te zien dat ITGWO een echt gezinsvriendelijk festival is, met speciale aandacht voor tieners en een vrolijk programma voor de jongere kinderen. Tieme, mijn jongste zoon van 9, was zo trots op zijn strip in de Kolderkrant dat hij er minstens 15 mee naar huis heeft genomen om uit te delen.

Wat ik ook leuk vond was dat er een flink aantal Vlielander ondernemers betrokken is bij het festival. Hoewel het een groot festival is liggen daarin echt kansen om ITGWO ook “van het eiland” te laten zijn.

Maar elk feestje gaat voorbij en dan is het tijd terug te keren naar het gewone ritme. Ook de school is deze week weer begonnen, al moesten de meesters en juffen afgelopen maandag nog wel van de ijsbaan worden opgehaald door de schoolkinderen en politieman Gerard. Wat een vrolijke manier om het schooljaar te beginnen! Ik hoop dat iedereen een mooie eerste schoolweek heeft gehad.

Komende maandag starten we weer met de raadsvergaderingen. Fijn om daar ook weer met elkaar aan de slag te gaan. Misschien zien we elkaar daar?

Voor nu wens ik u allemaal een fijn en zonnig weekend.

Marieke Vellinga, wethouder