Als je je gasrekening omlaag wilt krijgen, hoef je niet eerst je huis te verbouwen. Met kleine aanpassingen kun je namelijk honderden euro’s besparen – zeker als je nu nog niet zo op je gasverbruik let. Bekijk de tips van Milieucentraal (externe link)en lees wat je meteen kunt doen.

Verwarm alleen waar je bent en houd de deuren goed dicht

Het is zonde om kamers te verwarmen waar je toch niet bent. Verwarm daarom alleen kamers waar je wel bent en laat in de rest van het huis de verwarming uit, ook in de slaapkamers. Houd de deuren in huis dicht, zodat de warmte niet uit de kamer ontsnapt. Vooral bij de deur naar de gang is dit belangrijk: warme lucht gaat via het trapgat makkelijk naar boven, en dan moet de verwarming in de woonkamer harder werken.

Met de huidige gasprijzen kun je hiermee jaarlijks gemiddeld 900 euro besparen. Met de gasprijzen op lange termijn bespaar je elk jaar zo'n 370 euro.

Bonustip: Blijven deuren vaak ongemerkt open staan? Koop dan voor een paar euro een deurveer of deurdranger. Daarmee gaat de deur vanzelf dicht.

Bonustip: Leg een extra deken over je bed. Als je het te koud vindt, verwarm dan je bed voor met een warme kruik of een elektrische deken.