Als je je gasrekening omlaag wilt krijgen, hoef je niet eerst je huis te verbouwen. Met kleine aanpassingen kun je namelijk honderden euro’s besparen – zeker als je nu nog niet zo op je gasverbruik let. Bekijk de tips van Milieucentraal(externe link) en lees wat je meteen kunt doen.

Zet de thermostaat een graad lager en trek warme kleren aan

Eén graad is gevoelsmatig een klein verschil, maar scheelt al veel gas. Trek een warme trui, sokken en sloffen aan en pak er desnoods een deken of warme kruik bij. Of koop een kleine elektrische deken en leg die op je stoel. Dat voelt ook een beetje alsof je in een luxe auto met stoelverwarming zit.

Met de huidige gasprijzen kun je hiermee jaarlijks ongeveer 350 euro besparen. Met de gasprijzen op lange termijn bespaar je jaarlijks 140 euro.

Bonustip: Blijf niet te lang stil zitten, maar loop ook regelmatig een rondje door het huis, of doe wat rek- en strekoefeningen. Hierdoor warm je op. Regelmatig bewegen is sowieso beter voor je gezondheid, dus dit is een win-winsituatie! Ben je langer actief bezig in huis (bijvoorbeeld omdat je aan het klussen of schoonmaken bent), dan kan de thermostaat waarschijnlijk nog wel een graadje lager.

Bekijk hoeveel je kunt besparen met een graadje lager(externe link)