Woensdag 30 december kreeg de gemeente Vlieland bezoek van een delegatie van de gemeente Schiermonnikoog. Dit omdat er ook op Schiermonnikoog behoefte is aan een wijk zoals Boswijk waar diverse vormen van zorg mogelijk zijn.

Vragen die bij hen leven zijn bijvoorbeeld : Hoe is het project van de grond gekomen? Welke partijen zijn er bij betrokken geweest en hoe is de financiering tot stand gekomen? Welke vormen van zorg worden er allemaal geboden? Hoe is de dagelijkse organisatie geregeld? Welke partners zijn hierbij betrokken? Vanaf welke schaal is een dergelijk project haalbaar?

De delegatie bestond uit wethouder mevrouw I. Zonneveld, vier raadsleden, een beleidsambtenaar en vertegenwoordigers uit het Sociaal Domein. De bezoeker werden ontvangen door wethouder Marieke Vellinga. Er werden presentaties gehouden door projectcoördinators Henno Nieuwenhuis en Evert van de Klundert van de gemeente Vlieland en door Willem van der Kooi en Tiny van der Hoek van de Kwadrantgroep. In de middag kregen ze een rondleiding in de wijk waarbij ze naast De Vliestroom en De Ton ook twee verschillende woningtypes mochten bezoeken. Na de rondleiding sloten ook twee Vlielandse raadsleden aan bij de groep, Dick Visser en Hedwig de Lang. Zij zijn vanaf het begin bij als raadslid bij het project betrokken geweest.