Vanmorgen was de officiële opening van Boswijk. Het was even wachten op genodigden van de wal omdat de boot erg laat was, maar kort na 11 uur kwam er een optocht met fanfare en kinderen van De Jutter die samen met burgemeester Michiel Schrier de vlag hesen voor “De Ton”.

Vervolgens hield de burgemeester een toespraak waarin hij het traject langsging waarmee de Boswijk uiteindelijk is gerealiseerd. Dit traject begon in 2011. Doel was dat eilanders hun leven lang op Vlieland zouden kunnen wonen en niet op een zeker moment vanwege een zorgvraag naar de wal zouden moeten verhuizen. Samenwerking met de Friese zorgorganisatie Kwadrantgroep heeft uiteindelijk geresulteerd in een prachtige woonwijk, een welzijnsgebouw en een zorgvilla. Een groot project voor een kleine gemeente als Vlieland  en de burgemeester sprak zijn respect uit voor de toenmalige college’s van B&W en de gemeenteraad die hiervoor hun nek hebben uitgestoken.

Ook de heer Jan Maarten Nuijens, voorzitter van de Raad van bestuur van de Kwadrantgroep, hield een korte toespraak en wees op het unieke karakter van het project Boswijk, dat al landelijk aandacht heeft gekregen.

Door de voorzitter van de 'Vrienden van Boswijk' Elsje de Ruijter werd vervolgens het bord onthuld waarmee bekend werd dat de naam van het welzijnsgebouw ‘Vliestroom’ is geworden.

Het officiële gedeelte is daarmee afgesloten. Vanaf ongeveer 12:30 uur start er een gezellige en muzikaal omlijste middag op het plein van de Boswijk.

burgemeester Schrier en kinderen van De Jutter