Beweegteam Vlieland heeft een missie!

De verbinding tussen het sport- en jeugdbeleid van gemeente Vlieland is uniek. De gemeente wil hiermee stimuleren dat meer kinderen en jongeren veilig en gezond kunnen opgroeien in hun eigen omgeving met steun van hun ouders en hun sociale omgeving. Beweegteam Vlieland draagt hieraan bij!

Dit doen we

Het beweegteam houdt zich voor het grootste deel bezig met de jeugd op Vlieland. Het organiseren van nieuwe sportieve, culturele en vrijetijdsactiviteiten binnen en buiten. De Vliering is daar een onderdeel van. De focus ligt voornamelijk op het organiseren van vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 7 tot 16 jaar. Daarnaast is het doel om het voor alle inwoners van Vlieland mogelijk te maken om structureel voldoende en verantwoord, maar vooral ook met plezier, te bewegen.

Het team

Momenteel bestaat Beweegteam Vlieland uit één fanatieke buurtsportcoach, namelijk Luna Stavenuiter. Ze stelt zichzelf even aan je voor:

“Mijn naam is Luna Stavenuiter, ik ben geboren en opgegroeid in Arnhem en twee jaar geleden ben ik op het prachtige eiland Vlieland komen wonen. Twaalf jaar geleden kwam ik er voor het eerst op vakantie en ik was meteen verkocht! Hier heb ik vervolgens tien jaar lang vakantiewerk gedaan. In 2018 heb ik mijn opleiding Sport en bewegen (Buurt Onderwijs Sport) afgerond. Vanaf mijn 13e ben ik al werkzaam in de sportwereld, bijvoorbeeld in het geven van turnlessen en outdoor activiteiten. Zelf heb ik fanatiek geturnd en handbal gespeeld. Ik zie het werk als buurtsportcoach als een hele mooie uitdaging!”