Buurtsportcoaches

Op Vlieland vormen buurtsportcoaches Gosse, Miek en Merel (op de foto van links naar rechts) TeamFRL Vlieland. Samen hebben zij een missie: zoveel mogelijk mensen in beweging en voor iedereen een veilige, gezonde en gezellige beweeg-, sport- en leefomgeving. Voor de gemeente zijn de buurtsportcoaches de schakel tussen beleid en praktijk als aanjager, verbinder en uitvoerder.

Even voorstellen…

Gosse richt zich vanuit TeamFRL Vlieland op kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar, waarbij de focus ligt op naschoolse activiteiten in en rondom De Vliering. Naast zijn inzet als buurtsportcoach werkt hij in de horeca en studeert hij voor leraar. 
Annemieke (zeg maar Miek) heeft een initiërende rol en stimuleert deskundigheidsbevordering. Als buurtsportcoach en Coördinator Sport & Preventie is zij een spin in het ‘beweeg-web’. Naast dit alles is zij ook nog moeder, ondernemer en fervent sportster.
Tot slot maakt Merel het team compleet. Na haar CIOS-opleiding is ze aan de slag gegaan als buurtsportcoach en richt ze zich op kinder-, outdoor-  en seniorenactiviteiten. Ze is overal inzetbaar en altijd enthousiast! 

Verbinding

De inzet van TeamFRL Vlieland gaat verder dan bewegen. Het team is er voor iedereen en probeert de verbinding te maken en te versterken tussen aanbieders van sport en onder andere welzijn, gezondheidszorg, onderwijs, kinderopvang en de seniorenvereniging. 

Ondersteuning van Vlielandse events

Het team ondersteunt sportieve, culturele en recreatieve evenementen en activiteiten zoals de Vuurtorenloop, The Island Games en de Halve Marathon.

Uitbreiding netwerk

TeamFRL Vlieland zoekt altijd naar nieuwe samenwerkingen om elkaar te versterken, te steunen en mooie projecten mogelijk te maken. Van knutselen in de creatieve werkplaats van De Vliering en Doortrappen en valpreventie voor senioren tot smaak- en kooklessen op school. Heb jij gave ideeën of wil je gewoon eens in gesprek gaan? Stuur hen vooral een berichtje: vlieland@team.frl.

Inkijkje in het werk van TeamFRL en de resultaten

Jaarverslag 2023 TeamFRL Vlieland 


TeamFRL is een initiatief van Sport Fryslân.