Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil de kwaliteit en betrouwbaarheid van het personenvervoer van en naar de Friese Waddeneilanden garanderen. Daarom verlenen ze hier speciale vergunningen voor. Deze vergunningen heten concessies. Hier staan onder andere eisen en regels in waar het vervoersbedrijf zich aan moet houden.

In 2014 zijn de huidige concessies ingegaan: een voor Waddenveren Oost (van en naar Ameland en Schiermonnikoog) en een voor Waddenveren West (van en naar Vlieland en Terschelling). Deze concessies zijn 15 jaar geldig en lopen in 2029 af. Het ministerie is daarom begonnen met de voorbereidingen voor nieuwe concessies voor de Friese Waddenveren.

Om bewoners, ondernemers en andere betrokkenen op de hoogte te houden, versturen ze bij belangrijke ontwikkelingen een nieuwsbrief. Hierbij kun je denken aan besluiten van de staatssecretaris en uitkomsten van onderzoeken. Ook horen ze graag wat jij belangrijk vindt in het personenvervoer van en naar de Friese Waddeneilanden. In hun nieuwsbrief komt daarom ook informatie over hoe en wanneer je jouw inbreng kan geven.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en als eerste weten hoe en wanneer je inbreng kunt geven voor de Waddenveren vanaf 2029? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief!

Aanmelden kan door een e-mail te versturen naar waddenveren@minienw.nl met als onderwerp “Aanmelden nieuwsbrief Friese Waddenveren”. Binnen enkele weken ontvang je de volgende nieuwsbrief. Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl/onderwerpen/openbaar-vervoer/waddenveren. (externe link)