Corona

Het coronavirus COVID-19 heeft nog steeds invloed op de wereld. Alhoewel momenteel 'alles weer mag', is het nog steeds zaak de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Ook zijn er nog steeds gevolgen van de coronacrisis merkbaar, ook op Vlieland, denk aan personeelstekorten. 

Indien nodig bij een nieuwe coronagolf zal de gemeente Vlieland in voortdurend overleg zijn met de Veiligheidsregio Fryslân en met de andere Waddeneilanden. Via deze website informeren we u, inwoners, ondernemers en toeristen, over de actuele en lokale situatie.

  • Wilt u meer weten over het coronavirus en wat u kunt doen om te voorkomen dat u ziek wordt? Meer informatie vindt u op de website van GGD Fryslân(externe link), de website van de Rijksoverheid(externe link) en op de website van het RIVM(externe link)
  • Heeft u na het lezen van de informatie op de bovengenoemde websites nog vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid via tel. 0800-1351. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar tel. +31202051351.
  • Voor vragen over uw eigen gezondheid: neem contact op met uw huisarts of met GGD Fryslân via tel. 088-2299222 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur). Heeft u corona-gerelateerde klachten? Dan is het belangrijk dat u zich laat testen. Lees meer op: Testen op het coronavirus(externe link)