Duurzaam bouwen

Wat is het?

Bewoners van gemeente Vlieland kunnen met al hun vragen over het energiezuinig, comfortabel en duurzaam maken van hun woning terecht bij het Duurzaam Bouwloket (DBL). Het advies van DBL wordt gefinancierd door de gemeente en wordt daarom gratis en onafhankelijk aangeboden. 

Op Duurzaam Bouwloket Vlieland vindt u meer informatie over energiebesparende maatregelen, subsidies en financieringen, lokale initiatieven, - acties en betrouwbare uitvoerende bedrijven.

 

Gratis en onafhankelijk advies
DBL heeft bouwkundig adviseurs in dienst die u van A tot Z helpen met al uw vragen. Schroom niet en neem eens contact op om de energiebesparingskansen van uw woning en woonsituatie door te nemen. Van maandag t/m vrijdag zijn de adviseurs beschikbaar van 9.00 – 17:30.
Stel hier uw vraag:                     www.duurzaambouwloket.nl/contact 

 

Online woningscan voor een advies op maat
Wilt u weten welke energiebesparingskansen er liggen en met welke energiebesparende maatregelen u het beste kunt beginnen? Vul de online woningscan in en ontvang een stappenplan op maat. U hoeft alleen een aantal vragen te beantwoorden over uw woonsituatie en uw woninggegevens in te vullen.
Doe de online woningscan via:   www.duurzaambouwloket.nl/woningscan
 

Subsidies en financieringen
Bent u benieuwd welke regelingen u financieel kunnen helpen bij het energiezuinig maken van uw woning. Doe de subsidiecheck via DBL en zie in één oogopslag welke gemeentelijke, provinciale en landelijke regelingen er beschikbaar zijn. 
Doe de subsidiecheck via:          www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck

 

Vind een lokaal betrouwbaar bedrijf
Bent u op zoek naar een lokaal betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van isolerende maatregelen, zonnepanelen, een warmtepomp of andere duurzaamheidsmaatregelen? DBL maakt het voor u inzichtelijk welke bedrijven in uw buurt een betrouwbare diensten kunnen leveren. 
Vind een lokaal bedrijf via:         www.duurzaambouwloket.nl/bedrijven