Wilt u uw (recreatie-)woning (verder) verduurzamen? Wij helpen u graag op weg.

Energiecoach

Wil je weten hoe je bij jou thuis energie kunt besparen? De energiecoach kijkt graag samen met jou wat er mogelijk is. Met kleine aanpassingen is het vaak al mogelijk om geld over te houden en meer comfort in huis te ervaren. En zo ook nog bij te dragen aan een beter milieu!

Om een afspraak te maken met één van de energiecoaches op Vlieland kun je contact opnemen met:

Annemarie Kort, telefoon 06 1524 9717 of e-mail a.kort@vlieland.nl
Jan den Ouden, telefoon 06 5393 6666 of e-mail jan@eader.nl

Duurzaam Bouwloket

Uw woning ook verduurzamen? Neem eens een kijkje op de website van het Duurzaam Bouwloket(externe link). Hier vindt u een schat aan informatie over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energie opwekken en financieringsmogelijkheden.

Warmtescans woningen

Wilt u graag weten of uw woning (nog) goed geïsoleerd is en of u niet onnodig energie verspilt? Aan de hand van een warmtescan wordt duidelijk waar warmte uw woning verlaat of kou binnenkomt. In de wintermaanden voert de Energie Coöperatie Vlieland, in samenwerking met de gemeente Vlieland, warmtemetingen aan woningen uit. Neem voor meer informatie contact op met Jan den Ouden per e-mail jan@eader.nl of per telefoon 06 5393 6666.

Energiebesparende maatregelen

Energie besparen loont. Dat kan al door kleine ingrepen zoals het plaatsen van tochtstrips, ledlampen, waterbesparende douchekoppen en zuinige koelkasten. Bewoners van permanent bewoonde huur- of koopwoningen op Vlieland kunnen 80 euro subsidie krijgen voor het aanschaffen en (laten) aanbrengen van energiebesparende maatregelen.

Bekijk ook het isolatieboekje met handige tips voor het isoleren van uw woning. U vindt het boekje via de knop hieronder of u kunt het afhalen bij de balie van het gemeentehuis.

Laadpaal elektrisch vervoer

Heeft u een elektrische auto en geen eigen oprit of parkeerplaats? Inwoners van Vlieland kunnen via 'Fryslân Elektrysk'(externe link) een publieke laadpaal voor elektrische voertuigen aanvragen. Elke paal heeft twee laadpunten. Het plaatsen van laadpalen is een belangrijke stap naar een volledig dekkend laadnetwerk, dat de komende jaren verder uitgebreid gaat worden in de provincie Friesland. Het bedrijf TotalEnergies heeft de aanbesteding van Provincie Fryslân gewonnen en levert en plaatst de laadpalen.