De gemeente Vlieland heeft twee energiecoaches aangesteld: Annemarie Kort en Jan den Ouden.

Waarom energiecoaches?

Door de torenhoge energieprijzen van dit moment loont het voor iedereen de moeite om te proberen energie te besparen. Maar het is vooral zonde als u eigenlijk meer energie verbruikt dan nodig is. Als u bijvoorbeeld zou kunnen besparen door kleine aanpassingen te doen aan uw woning of in uw leefwijze. De energiecoaches kunnen u helpen met suggesties waar u zelf wellicht nog niet op was gekomen.

Waar komen ze langs?

Als u in een huis woont met een energielabel van D of lager, dan kan binnenkort één van de energiecoaches bij u aanbellen met het aanbod om samen te kijken of er kleine energiebesparende aanpassingen mogelijk zijn aan uw woning. Dat is niet alleen gunstig voor uw portemonnee, maar het helpt ook om de duurzaamheidsdoelen voor Vlieland te behalen. De gegevens over wélke woningen een energielabel van D of lager hebben, zijn aan de gemeente beschikbaar gesteld door WoonFriesland en de Provincie. Of dit label inderdaad klopt zal óók worden bekeken door de energiecoach.

Wat gaan ze doen?

Zoals gezegd kunnen ze, indien u dat wilt natuurlijk, samen met u kijken naar uw specifieke mogelijkheden om energie en dus kosten te besparen. Ook kan er een warmtescan worden gemaakt van uw woning, om te kijken waar er warmte ‘weglekt’.

Voor wie?

De energiecoach is er voor iedereen, hoog of laag inkomen. Als u advies wilt kunt u ook zelf de energiecoach benaderen voor een afspraak, via het telefoonnummer van Annemarie Kort: 06 1524 9717.

Mocht het zo zijn dat u door de hoge energielasten moeite heeft om uw rekeningen te betalen, dan kunt u dat bij het bezoek van de energiecoach ook aangeven. Er kan dan een afspraak gemaakt worden om samen met u te kijken hoe we dat probleem kunnen oplossen. U kunt hiervoor overigens ook altijd binnenlopen tijdens het spreekuur van de buurtwelzijnswerker in De Vliestroom, elke woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur. Of bel met Annemarie Kort, 06 1524 9717.