Isolatieactie Vlieland

Veel mensen maken zich zorgen over hun energierekening. De gemeente snapt dat dit een onzeker gevoel geeft en wil u graag helpen. Met het verbeteren van de isolatie in uw huis, verlaagt u uw energiekosten. Goede isolatie houdt warmte binnen en kou buiten. Zo hoeft u minder te stoken. En betaalt u minder energiekosten.

Gemeente Vlieland heeft nu een isolatieactie. Wij bieden u € 2.500,- om te besteden aan isolatie in uw huis. 

U mag meedoen aan deze actie wanneer uw huis nog niet goed is geïsoleerd en de WOZ-waarde van uw huis lager is dan € 419.000,- (peildatum 2022).

In een goed geïsoleerd huis is het altijd lekker warm en bespaart u honderden euro’s per jaar! Wacht niet te lang en vraag het geld aan. U profiteert er meteen van! 

Duurzaam Bouwloket

De gemeente voert de isolatieactie uit samen met Duurzaam Bouwloket en (regionale) isolatiebedrijven. U kunt de bijdrage meteen aanvragen. Mis deze kans niet!

Hoe doet u mee?

U kunt meedoen via het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Vlieland

Vul op de website van Duurzaam Bouwloket (zie bovenstaande link) uw postcode en huisnummer in en geef antwoord op een paar vragen. Op deze website vindt u ook alle voorwaarden van de actie. 

Wat houdt de actie in?

U kunt geld aanvragen om uw spouwmuur, dak, vloer, bodem en/of ramen te (laten) isoleren. U kunt kiezen uit: 

1. Isolatie door een bedrijf laten aanbrengen en gemeente betaalt de rekening 

Een medewerker van een isolatiebedrijf komt bij u thuis en kijkt welke isolatie mogelijk is. U krijgt een overzicht van de kosten. Nadat u instemt met het overzicht, komt het bedrijf de isolatie plaatsen. De gemeente betaalt de rekening tot € 2.500,-. 
Zijn de kosten hoger, dan betaalt u het verschil zelf bij. 

2. Zelf een bedrijf regelen en eerst zelf betalen 

U kiest zelf een bedrijf dat uw huis kan isoleren. U betaalt de rekening eerst zelf en levert daarna de rekening bij de gemeente in. U ontvangt het bedrag dat u betaald heeft van ons terug tot € 2.500,-. U krijgt het geld uiterlijk zes weken na de aanvraag teruggestort. 

3. Doe het zelf

U koopt de producten zelf bij één van de aangesloten bouwmarkten en brengt het isolatiemateriaal zelf aan. Het materiaal wat u hiervoor gebruikt, moet aan voorwaarden voldoen. Alle voorwaarden staan op de site van het Energieloket. Let op: de optie om het zelf te regelen is op dit moment nog niet mogelijk. Waarschijnlijk is dit mogelijk vanaf september 2024. U kunt al wel uw gegevens achterlaten. U krijgt dan een melding wanneer de voucher beschikbaar is. 

Heeft u vragen of hulp nodig? 

Neem dan contact op met Duurzaam Bouwloket. Zij helpen u graag verder. 
T: 072 743 39 56
E: info@duurzaambouwloket.nl

De energiecoach staat voor u klaar

Op Vlieland is een energiecoach actief. Dit is een bewoner van Vlieland die u kan helpen bij het aanvragen van deze actie. Hij kan u ook helpen bij het verzamelen en aanleveren van de benodigde gegevens voor de subsidieaanvraag. 

De energiecoache van Vlieland is: Jan den Ouden, tel: 06 5393 6666

Wat doet een energiecoach?

  • Helpt inwoners bij de verduurzaming van hun woning.
  • Helpt vooral inwoners die het moeilijk vinden om te starten met isoleren of verduurzamen van hun huis. 
  • Is het vaste aanspreekpunt voor inwoners die hun huis willen verduurzamen en daar hulp bij nodig hebben. 
  • Kunnen helpen bij praktische zaken, zoals het invullen van de subsidieaanvraag.