Klimaatfonds Terschelling Vlieland

Heb je een idee dat de verduurzaming van Vlieland of Terschelling ten goede komt en wil je een financiële bijdrage vragen voor de realisatie ervan? Dan kun je terecht bij het Klimaatfonds Terschelling Vlieland.

Het Klimaatfonds is een initiatief van Rederij Doeksen in samenwerking met de gemeenten Terschelling en Vlieland. Het wordt gesteund door de coöperatie Terschelling Energie (TE) en de Energie Coöperatie Vlieland (ECV). 

Tweemaal per jaar kunnen inwoners of organisaties van Terschelling en Vlieland een aanvraag doen voor een bijdrage uit het Klimaatfonds. Uiterlijk 15 juni en uiterlijk 31 december. Een beoordelingscommissie, bestaande uit eilanders, besluit welke aanvragen goedgekeurd worden en welke niet. 

Donateurs

Het geld in het Klimaatfonds wordt in de eerste plaats bijeen gebracht door de passagiers van de veerdienst. Passagiers van Rederij Doeksen kunnen tijdens het boeken van hun ticket een vrijwillige donatie van € 0,75 doen. Daarbij doneert Rederij Doeksen jaarlijks de compensatie van 5.000 dienstreizen, draagt de gemeente Vlieland € 1.000 bij en de gemeente Terschelling € 3.000. Zo ontstaat een mooie pot, die tweemaal per jaar ten goede komt aan lokale verduurzamingsprojecten.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de website van het Klimaatfonds.