Trouwlocaties op Vlieland

Er zijn op Vlieland bijzondere trouwlocaties. In principe kan elke locatie op Vlieland worden aangewezen als (tijdelijke) trouwlocatie. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de afdeling burgerzaken van de gemeente, telefoon (0562)452700.

De volgende locaties zijn als 'vaste' trouwlocaties op het eiland aangewezen. Heeft u een keuze gemaakt voor één van deze mooie trouwlocaties? Neem dan eerst contact op met de gemeente om de datum en trouwambtenaar vast te leggen. Daarná kunt u afspraken maken met de eigenaar of de exploitant van de locatie.

Gemeentehuis Vlieland

Een veel gekozen locatie voor het geven van het jawoord is het gemeentehuis van Vlieland. De raadzaal dient als trouwzaal en biedt (zit)plaats aan ongeveer 50 personen. 

Tijdstippen:

  • maandag tot en met donderdag van 9:30 tot 16:30 uur
  • vrijdag van 9:30 tot 15:30 uur
  • zaterdag van 10:00 tot 14:30 uur

Voor meer informatie over deze locatie neemt u contact op met de gemeente Vlieland, telefoon (0562) 452700, of e-mail: info@vlieland.nl.

gemeentehuis vlieland

Oude Raadhuis

Het 'oude raadhuis' werd gebouwd in 1855 ter vervanging van het raadhuis uit 1598. In 2005 is het door de Vereniging Hendrick de Keyser(externe link) gerestaureerd. Twee gevelstenen herinneren nog aan het raadhuis uit 1598: een steen met het jaartal 1598 en een steen met het wapen van Vlieland(externe link) er op. Bij binnenkomst is links de oude burgemeesterskamer. Aan de rechterkant is de oude raadzaal die als trouwzaaltje wordt gebruikt. Mocht u deze locatie kiezen om elkaar het ja-woord te geven, houd er dan rekening mee dat er maximaal 15 mensen in het zaaltje passen.

Tijdstippen:

  • maandag tot en met donderdag van 9:30 tot 16:30 uur
  • vrijdag van 9:30 tot 15:30 uur
  • zaterdag van 10:00 tot 14:30 uur

Voor deze locatie neemt u contact op met de gemeente Vlieland.

oude raadhuis

Nicolaas kerk

De huidige Nicolaaskerk aan het Kerkplein stamt uit 1647. Op deze locatie stond al vanaf de middeleeuwen(externe link) een kapel, die voor het eerst vermeld werd in 1245. In de kerk hangen prachtige koperen kroonluchters en de kerk heeft een orgel uit ca. 1780. 

Een prachtige sfeervolle locatie voor de voltrekking van uw huwelijk!

Tijdstippen:

  • maandag tot en met donderdag van 9:30 tot 16:30 uur
  • vrijdag van 9:30 tot 15:30 uur
  • zaterdag van 10:00 tot 14:30 uur

Contactgegevens:

Website: www.Nicolaaskerk-Vlieland.nl(externe link)
E-mail: info@nicolaaskerk-vlieland.nl

Nicolaaskerk op Vlieland

De vuurtoren

Het icoon van Vlieland, de kleine rode vuurtoren bovenop het Vuurboetsduin. Veel Vlielandser wordt het niet! Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over het dorp en de Waddenzee en aan de andere kant over het duinhuizenterrein en de Noordzee. Er is geen lift in de vuurtoren, er leidt een stalen wenteltrap omhoog. Als u voor de vuurtoren kiest om elkaar het jawoord te geven, houd er dan rekening mee dat er maar een paar mensen mee naar boven kunnen. Eventueel kunt u ook beneden onderaan de vuurtoren blijven.

Tijdstippen:

U kunt trouwen in de vuurtoren buiten de reguliere openingstelling van de vuurtoren. 

Neem voor deze locatie contact op met de heer G. Veenstra, tel. 0621402368.

vuurtoren

Drenkelingenhuisje

De meest bijzondere plek om te trouwen op Vlieland is wel het drenkelingenhuisje, ver weg van de bewoonde wereld midden op de uitgestrekte zandvlakte van de Vliehors. Het originele huisje diende in vroeger tijden als redding voor schipbreukelingen. Als het ze lukte het huisje te bereiken dan troffen ze daar de eerste noodzakelijke levensbehoeften aan waarmee ze het een paar dagen konden uithouden. Ze konden een bal hijsen waarmee ze aan de eilanders te kennen konden geven dat er iemand in het drenkelingenhuisje was. Het huidige huisje is een replica. Er is een klein juttersmuseum in gevestigd. 

U kunt in het drenkelingenhuisje trouwen van 1 maart tot 31 oktober op vrijdag en zaterdag om 15:00 uur. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Vlieland, telefoon 0562452700 of via burgerzaken@vlieland.nl.

drenkelingenhuisje

Podium Vlieland

Als een warme rode pluche deken vouwt Podium Vlieland zich om u heen. Het kleine intieme bioscoopzaaltje is een knusse locatie om elkaar het jawoord te geven. 

Contactgegevens: telefoon (0562) 451154 of e-mail: info@podiumvlieland.nl Website: www.podiumvlieland.nl(externe link)