In 2029 lopen de huidige concessies voor de Friese Waddenveren af. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is daarom begonnen met de voorbereidingen voor nieuwe concessies vanaf 2029. Om dit proces aan u uit te leggen en aan te geven hoe u mee kunt denken over de concessies organiseert het ministerie informatiebijeenkomsten op het vasteland en op de eilanden. 

Op 25 en 26 maart zijn er bijeenkomsten in Dokkum en Harlingen waarbij u zowel fysiek als digitaal kunt aansluiten. Wilt u aansluiten? Meldt u zich dan aan via de volgende LINK(externe link).

Informatieavond op Vlieland 5 april

Ook op Vlieland wordt een bijeenkomst georganiseerd. Op vrijdag 5 april zijn medewerkers van het ministerie tussen 19:00 en 21:00 uur aanwezig in het Gemeentehuis op de Dorpstraat 127 (Oost-Vlieland) om u persoonlijk te woord te staan en uw vragen te beantwoorden. Om iedereen te woord te kunnen staan en de doorstroom te verzorgen vraagt het ministerie u om zich aan te melden voor een tijdsslot via deze LINK(externe link)

Meer informatie vindt u op de website van het Platform Participatie(externe link).  Als u op de hoogte wilt worden gehouden over de voortgang en het verdere proces dat leidt tot de concessieverlening, dan kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief via deze LINK.