Het project ‘Klim- en bouldermuur’ heeft de LF2028-prijs in de regio Waddeneilanden gewonnen. Woensdag ontvingen initiatiefnemers Tamara Prado en Thijs Speelman de cheque van 2028 euro uit handen van wethouder Marieke Vellinga. Het bedrag is een aanmoedigingsprijs die vanuit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) in samenwerking met LF2028 is opgezet. Na elke openstellingsperiode van het IMF, kiest de jury een winnaar uit drie genomineerde IMF-projecten per regio.

Klim- en bouldermuur Vlieland

Soms moet je een uitdaging met jezelf aangaan. Dat kunnen de bewoners en toeristen van Vlieland straks bij de nieuwe klim- en bouldermuur in Flidunen. Hier worden jong en wat minder jong gestimuleerd om de grenzen te verleggen. Het gevarieerde draagvlak van gemeente, fysiotherapie en ondernemers zorgen voor een gemengde gebruikers doelgroep.

Juryrapport

De jury vindt het inspirerend om bewegen niet alleen als gezond te motiveren. Juist met klimmen naar de top gebeurt er veel meer. Om de spanning te beteugelen werk je aan de emotionele regulatie en het vertrouwen in jezelf. Met het aanbod dat Flidunen rondom de klimmuur creëert maken ze hier gebruik van. De jury vindt het belangrijk dat deze voorziening (financieel) laagdrempelig moet blijven.

Uit de geselecteerde projecten van de overige vier regio’s heeft de jury eveneens een prijswinnaar gekozen. Ook zij ontvangen een bedrag van 2028 euro. De jury bestaat uit Judith Baarsma van Keunstwurk en Immie Jonkman, directeur van Arcadia (LF2028).