Het is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend dat ze altijd kunnen doen wat voor andere kinderen heel gewoon is. Sommige kinderen kunnen niet sporten, naar zwemles of hun verjaardag vieren, en ook geen nieuwe schoolspullen kopen voor de start van een nieuw schooljaar, omdat er niet genoeg geld is thuis. Stichting Leergeld kan dan helpen.

Schoolspullenpas voor kinderen van 4 t/m 18 jaar

Bij Stichting Leergeld kun je een speciale pas krijgen voor het aanschaffen van schoolspullen. Daarmee kunnen scholieren dingen kopen die nodig zijn voor school. Er zijn twee soorten passen: één voor kinderen van de basisschool en één voor kinderen van de middelbare school.

Voor kinderen van de basisschool

Met deze pas kunnen leerlingen van de basisschool bij verschillende winkels schoolspullen uitkiezen. Denk daarbij aan gymkleding, sportschoenen, een brood- en fruitbakje, drinkbeker, notitieboekje of een schooltas. Op de pas staat een bedrag van € 40.

Voor scholieren van de middelbare school

Als tieners naar de middelbare school gaan, zijn er meer schoolspullen nodig. Daarom is er voor leerlingen vanaf de eerste klas een andere pas, met meer bestedingsruimte. Hiermee kunnen spullen zoals een rekenmachine, pennen, schriften of een schooltas worden gekocht. Op de pas staat een bedrag van € 75.

De schoolspullenpas kan ook voor meerdere kinderen worden aangevraagd. Doe dat wel vóór 13 oktober a.s. Je kunt de pas namelijk gebruiken tot en met 31 oktober 2023.

Meer informatie over de Stichting Leergeld vind je hier.
Je kunt de pas aanvragen via de website www.samenvoorallekinderen.nl.

Vraag een schoolspullenpas aan.

Voor wie is Stichting Leergeld?

Je kunt hulp vragen als je (een tijdje) minder dan €1783,22 (voor gezin met één ouder) of € 1981,34 (als er twee ouders zijn) per maand verdient.

Jouw privacy is belangrijk

De schoolspullen krijgt je kind niet van Stichting Leergeld, maar van jou! Niemand merkt dat Stichting Leergeld jou een handje helpt. Je privacy wordt gewaarborgd.

Andere manieren waarop we kunnen helpen

Bij Stichting Leergeld kun je ook hulp vragen voor andere activiteiten. Bijvoorbeeld voor een kamp of schoolreisje, lidmaatschap van een sportclub, zwemdiploma’s A en B, een laptop, spullen om een verjaardag te vieren en nog veel meer.