Wat is het?

Bent u een vertegenwoordiger van een instelling die structureel activiteiten uitvoert op het gebied van welzijn, sport of cultuur? Of organiseert u een eenmalige activiteit of evenement? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een subsidie. De gemeente Vlieland kent verschillende subsidies voor activiteiten en projecten die ten goede komen aan de inwoners en bezoekers van Ameland en bijdragen aan de door de gemeente vastgestelde doelen of beleidsterreinen.

Subsidie welzijn, sport of cultuur

De subsidie welzijn, sport of cultuur is een structurele subsidie. Deze subsidie wordt verstrekt voor activiteiten die het hele jaar door worden uitgevoerd. Wilt u een subsidie aanvragen voor activiteiten die volgend jaar gaan plaatsvinden? Dan moet de aanvraag voor 1 oktober van het huidige jaar worden ingediend. U ontvangt uiterlijk 31 december het besluit over uw aanvraag.

Subsidie eenmalige activiteit

De subsidie eenmalige activiteit is bestemd voor eenmalige activiteiten, anders dan een evenement. Het gaat hierbij om incidentele activiteiten die niet behoren tot de reguliere activiteiten van de instelling. De subsidie eenmalige activiteit kunt u het hele jaar door aanvragen, tot uiterlijk 8 weken voor aanvang van de activiteit. U ontvangt binnen 8 weken na ontvangst van de volledige aanvraag het besluit over uw aanvraag.

Subsidie evenement

De informatie over de subsidie voor evenementen op Vlieland vindt u op deze pagina evenementen.