De gemeente Vlieland zoekt voor het team Buitendienst  een technisch medewerker/monteur voor 36 uur per week

Wil jij werken in de buitenlucht?

Houd je er van om samen met je collega’s de handen uit de mouwen te steken? Ben jij een techneut, vind je sleutelen leuk en houd je van een afwisselend takenpakket? Dan willen we graag met jou kennis maken!

Even voorstellen

Bij de gemeente Vlieland werken ongeveer 35 personen, verdeeld over drie teams, te weten: team buitendienst, team beleid en team uitvoering & ondersteuning. De medewerkers hebben veel vrijheid en zelfstandigheid in het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Jouw team

Bij de buitendienst van de gemeente werken nu negen mensen, die zich onder andere bezighouden met groenvoorziening, onderhoud van de begraafplaats, afvalinzameling, onderhoud van gemeentelijke gebouwen, waterstaatkundige werken en werkzaamheden aan wegen en riolen.
Vanwege de pensionering van onze technisch medewerker zoeken we nu een enthousiaste nieuwe collega.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Dat weet je eigenlijk nooit precies van tevoren, want elke dag is anders. In deze functie ben je hoofdzakelijk bezig met technische onderhoudswerkzaamheden: planmatig onderhoud van gemeentelijke machines en voertuigen, verhelpen van storingen aan machines, rioolpompen, verlichting en dergelijke. Ook het repareren van een hek, het lassen van voorwerpen, het verleggen van een kabel of leiding en het vervangen van een lichtschakelaar hoort bij jouw werkzaamheden.

Maar je doet meer: je kunt soms ook ingezet worden voor andere werkzaamheden, zoals het inzamelen van afval, het bestrijden van hoogwater, gladheidsbestrijding of andere klusjes. Ook draai je mee in het rooster van de storingsdienst, ongeveer 1 x per 8 weken, waardoor je ‘s avonds of in het weekend opgeroepen kunt worden voor het oplossen van een storing.

Wie zoeken wij?

 • jij bent een collega met een goede werkhouding en een positieve inzet
 • je hebt ervaring met het besturen en werken met machines en voertuigen, zoals zaagmachines en  vorkheftrucks
 • je hebt technisch inzicht en bent in staat onze machines en voertuigen te repareren
 • je bent in het bezit van een BE rijbewijs het liefst ook van je C-rijbewijs. Als je je C-rijbewijs nog niet hebt ben je in elk geval bereid deze te halen
 • je kunt omgaan met een computer en hebt kennis van veilig werken. Als je dit nog niet hebt dan moet je bereid zijn hier trainingen voor te volgen
 • je kunt je prima zelfstandig redden en je wilt jezelf verder ontwikkelen door het volgen van gerichte opleidingen

Wat bieden wij?

 • een uitdagende technische omgeving
 • een leuke afwisselende functie bij de buitendienst van de gemeente Vlieland
 • een team van collega’s met veel kennis, ervaring en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • het functieniveau is minimaal VMBO
 • de functie is ingeschaald in functieschaal 5, afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3.176,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (cao salaristabel per 2 januari 2023)
 • daarnaast hebben wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (bovenop je salaris) van 17,05% van het brutosalaris en een premievrije arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • je wordt eerst aangesteld in tijdelijke dienst voor één jaar. Bij wederzijdse tevredenheid krijg je hierna een vast dienstverband

Bijzonderheden

Voor deze functie is het noodzakelijk dat je op Vlieland woont of komt wonen. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning op Vlieland dient de normale inschrijvingsprocedure te worden gevolgd.

Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Elzo Brink, teamleider buitendienst, tel:  06-51349316 (ma t/m do).

Interesse?

Je kunt reageren door je brief en CV vóór 5 juni 2023 te mailen naar personeelszaken:
c.hoogstraten@vlieland.nl. Geef in je motivatiebrief aan waarom je solliciteert op deze functie. De gesprekken zullen zijn op woensdag 14 juni 2023.

Tot slot

Voldoe je nog niet helemaal aan de gestelde eisen maar lijkt je dit een hele leuke baan? Aarzel niet om tóch te solliciteren! Als we jou helemaal zien zitten dan kun je door intern ervaring op te doen of opleidingen te volgen uiteindelijk alsnog aan de functie-eisen voldoen.                 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.