Heb je vragen over de drukte op het stroomnet en waar je rekening mee moet houden als je je woning wilt verduurzamen? Netbeheerder Liander heeft hiervoor een folder (externe link)(een 'toolbox') ontwikkeld die je kunt downloaden van hun website.

Nederland wil in uiterlijk 2050 CO2-neutraal zijn. Daarom stoppen we met het gebruik van aardgas en gaan we over op duurzame energie. Dit is beter voor het milieu en het helpt de opwarming van de aarde tegengaan. Ons huidige energienet is echter niet ontworpen voor die snelle ontwikkelingen. Door drukte op het elektriciteitsnet en het landelijk tekort aan technisch personeel, ruimte en materialen staan het energienet en de werkzaamheden hierop onder druk, waardoor er langere wachttijden ontstaan.

Liander, de beheerder van het energienetwerk in onze regio, heeft een ‘toolbox(externe link)’ online gezet met alle relevante informatie hierover. Het beschrijft wat de schaarste op het elektriciteitsnetwerk inhoudt, waar je rekening mee moet houden als je je huis wilt verduurzamen en hoe je in contact komt met Liander als je spanningsproblemen of een storing ervaart.