De gemeente Vlieland beschikt over ervaren trouwambtenaren. De trouwambtenaar (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) leidt de plechtigheid geheel in stijl, dus met mooie Vlielander toga. Onze trouwambtenaren stellen zich graag aan u voor.

Heeft u een voorkeur voor een trouwambtenaar? Geef dit dan aan bij de huwelijksaangifte. We houden zoveel mogelijk rekening met uw voorkeur. Het kan voorkomen dat de trouwambtenaar van uw keuze niet beschikbaar is op uw huwelijksdatum. In dat geval vragen wij u voor een andere trouwambtenaar te kiezen.

Anke Bruin-Kommerij

Hallo Bruidspaar!

Natuurlijk wil ik me graag even voorstellen.

Ik ben Anke Bruin-Kommerij, geboren op Ameland, en sinds 1984 woon en werk ik op Vlieland. Getrouwd met Dirk en naast dat ik boswachter bij Staatsbosbeheer ben, mag ik sinds 2016 ook mensen trouwen. 

En wat is dat ongelofelijk leuk en mooi om te doen. 

Uiteraard wil ik jullie graag van te voren ontmoeten om te horen wat ik voor jullie kan betekenen. En hoe jullie graag willen op welke manier de huwelijksvoltrekking verloopt. 

Het is Jullie Dag!

En daar draag ik graag mijn (niet geheel onbelangrijke?) steentje aan bij. 

Graag tot ziens op Vlie!

 

Marc ter Ellen

Ik ben geboren in Den Bosch en opgegroeid in Brabant en na omzwervingen via Zwolle, Borne en Davos in Zwitserland in 1999 op Vlieland terecht gekomen. Nog dagelijks geniet ik van de prachtige natuur en de rust van ons mooie eiland. Een perfecte locatie om te wonen en te werken.

Maar ook een prachtig eiland om te trouwen. Als trouwambtenaar wil ik graag mijn bijdrage leveren om van jullie trouwdag hier op Vlieland iets bijzonders te maken.

Douwe Goedhart

Goedendag,

Mijn naam is Douwe Goedhart en ik woon inmiddels al meer dan 20 jaar op Vlieland. Ik ben al die jaren al werkzaam voor de Gebroeders Houter en ik run voor hen feestcafé de Oude Stoep.

Eind 2019 kwam er een vacature vrij voor een nieuwe trouwambtenaar. Na wat wikken en wegen of ik er wel geschikt voor zou zijn, heb ik besloten te solliciteren. En ik werd zowaar voorgedragen!

Na een cursus als trouwambtenaar ben ik begonnen tijdens de coronatijd. Wat een vreemde paar jaar was. Nu alles weer normaal kan wordt het steeds leuker.

Het mooiste vind ik het voorgesprek waarin ik een bruidspaar goed leer kennen en veel informatie verzamel. Dit gebruik ik dan in mijn toespraak op de dag zelf. Ik probeer mij zoveel mogelijk aan de wensen van het bruidspaar te houden en er is gelukkig ook veel mogelijk. Het is tenslotte jullie dag. Het is een dag met een lach en een traan die jullie na de ceremonie nog uitgebreid gaan vieren!

Trudy Vogel

Mijn naam is Trudy Vogel, sinds 1990 woon ik met mijn man op het mooie eiland Vlieland.

Met af en toe een stop wegens andere drukke werkzaamheden ben ik vanaf 1991 bijzonder ambtenaar burgerlijke stand.

Met heel veel plezier heb ik al vele bruidsparen in de echt mogen verbinden.

De persoonlijke verhalen maken elk bruidspaar uniek.

Het is voor mij een eervolle taak om te proberen aan de hand van deze persoonlijke verhalen een passende toespraak te maken.

Heel mooi om op een  zo belangrijke stap in het leven een verbindende schakel te mogen zijn.

Marian Woestenburg

De prachtige natuur, de boeiende geschiedenis en alle bijzondere mensen die ons eiland bezoeken zijn voor mij genoeg inspiratie om van harte een Vlielander BABS te zijn. Als geboren eilander heb ik huwelijken gesloten op alle mooie plekjes en in alle historische gebouwtjes van Vlieland. Het eiland is altijd het mooiste decor dat je je maar kunt voorstellen. Of het nu de ondergaande zon aan het Noordzeestrand, of het weidse uitzicht vanaf de vuurtoren is.

Mijn naam is: Marian Woestenburg en ik wil van harte ook uw huwelijk sluiten.