Een Waddeneiland met een bevolking van 1200 mensen dat elk jaar de vakantiebestemming is van ruim 200.000 toeristen. Een kleine maar zelfstandige gemeente met een eigen bestuur en ambtelijk apparaat. Een kleine organisatie die voor grote uitdagingen staat om de voorzieningen die nodig zijn voor de leefbaarheid van het eiland in stand te houden. En om dit ook nog zo duurzaam mogelijk te doen. Een werkomgeving met een informele sfeer en korte lijnen, met heel betrokken en zelfstandige medewerkers die elk heel diverse takenpakketten hebben.

Dat is de gemeente Vlieland! Werken bij de gemeente Vlieland is afwisselend en uitdagend. En als bonus mag je werken op één van de mooiste plekken van Nederland……

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een

Beleidsadviseur Sport, Onderwijs en Cultuur

voor 36 uur per week

Wat zijn de werkzaamheden?

In deze uitdagende functie ga jij je bezighouden met het ontwikkelen en uitwerken van beleid op het gebied van sport, onderwijs en cultuur. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van landelijk beleid naar de lokale situatie en het opstellen van concrete kaders voor de uitvoering.

Je initieert, coördineert en voert taken uit die voortvloeien uit landelijke, regionale en lokale programma's. Hierbij onderhoud je nauw contact met relevante externe partijen en neem je deel aan commissies en projectgroepen op lokaal en regionaal niveau.

Naast het ontwikkelen en uitwerken van beleid, speel je ook een belangrijke rol bij de implementatie en regie van activiteiten binnen de terreinen sport, onderwijs en cultuur. Je functioneert als projectleider, procesmanager of coördinator en draagt bij aan projecten en processen. Je voert bijzondere opdrachten uit, zoals het opstellen van projectvoorstellen en het verzorgen van subsidieaanvragen en -verantwoordingen. Daarnaast adviseer en ondersteun je bestuur, college en management op de beleidsterreinen sport, onderwijs en cultuur.

Je bent een echte teamspeler en vindt het leuk om in samenwerking met verschillende partijen resultaten te behalen. Je houdt je bezig met diverse werkzaamheden en hebt de mogelijkheid om zelf initiatieven te nemen in het belang van de organisatie. Als budgethouder beheer je de budgetten die verband houden met jouw taken.

Kortom, als beleidsmedewerker sport, onderwijs en cultuur krijg je de kans om een significante impact te hebben op het beleid en de uitvoering binnen deze dynamische terreinen.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en kunt dit aantonen met een relevant diploma.
 • Je hebt minimaal 2-4 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je bent zelfstandig, proactief en kunt snel nieuwe materie eigen maken.
 • Je hebt affiniteit met sport, onderwijs en cultuur of bent bereid je hierin te verdiepen en betrokkenheid te tonen.
 • Je bent een flexibele en breed inzetbare professional, die het leuk vindt om aan de slag te gaan met verschillende vraagstukken.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en zelfstandige functie! Je werkt in een klein team aan grote uitdagingen en krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je kunt echt impact maken op het beleid en de uitvoering op het gebied van sport, onderwijs en cultuur.
 • Een prettige en informele werksfeer waarin collegialiteit en samenwerking centraal staan. Je hebt de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken en je ontvangt een vergoeding voor de reis- en hotelkosten als je op locatie moet zijn.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Het salaris varieert van € 3176,- tot maximaal € 5009,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, bij goed en volledig functioneren. We investeren graag in onze medewerkers en stimuleren persoonlijke groei en ontwikkeling.
 • Daarnaast hebben wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel keuzebudget (boven op je salaris) van 17,05% van het brutosalaris, een premievrije arbeidsongeschiktheidsverzekering en een verhuiskostenregeling.

Bijzonderheden

 • We vinden het prettig als je op het eiland woont (of komt wonen). Dit is echter niet verplicht. De werkzaamheden zijn, na een goede inwerkperiode, ook voor een deel vanuit een thuiswerk-situatie uit te voeren. Daarbij is het wel noodzakelijk dat je wekelijks minimaal 2 dagen naar Vlieland komt.
 • Bij gelijke geschiktheid heeft een inwoner van Vlieland voorrang op andere externe kandidaten.

Belangstelling?

Als je geïnteresseerd bent in deze vacature, neem dan contact op met Jessica Jonker, teamleider en beleidsadviseur, op telefoonnummer 06-11747814 voor meer informatie. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Hennie Papa, op telefoonnummer 06-50050299.

Is dit misschien wel jouw toekomstige functie, mail je sollicitatiebrief en CV vóór 9 oktober naar personeelszakenvlieland@vlieland.nl.

De sollicitatiegesprekken zijn op 25 oktober a.s. op Vlieland.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.