Je mag vuurwerk alleen afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. 

Liever niet in de Dorpsstraat tussen 0:00 en 1:00 uur

Zowel inwoners als gasten wordt verzocht om tijdens het traditionale brommerrijden vlak na 12 uur in oudejaarsnacht, GEEN vuurwerk af te steken in de Dorpsstraat tussen 0:00 en 1:00 uur op 1 januari. Met de brommerrijders worden altijd strikte afspraken gemaakt die elk jaar prima  worden nageleefd. In de relatief smalle Dorpsstraat, met de vele bomen en het talrijke publiek langs de kant, neemt de kans op ongelukken toe als er vuurwerk wordt afgestoken.
Daarom het dringende verzoek om tijdens het brommerrijden in de Dorpsstraat geen vuurwerk af te steken maar te genieten van de langsrijdende stoet brommers en motoren. Wil je toch vuurwerk afsteken doe dit dan op het Havenplein.

Minimumleeftijd vuurwerk afsteken

Op de verpakking van legaal vuurwerk staat een minimumleeftijd van 12 of 16 jaar. De minimumleeftijd hangt af van het soort vuurwerk:

  • De minimumleeftijd van 12 jaar geldt voor fop- en schertsvuurwerk. Het gaat om categorie F1 vuurwerk, zoals sterretjes.
  • De minimumleeftijd van 16 jaar geldt voor consumentenvuurwerk. Het gaat om categorie F2 vuurwerk, zoals fonteinen en grondspringen.

Veilig vuurwerk afsteken en meekijken als omstander

Ga je tijdens de jaarwisseling vuurwerk afsteken of kijk je mee als omstander? Doe het veilig!

  • lees de gebruiksaanwijzing;
  • draag een vuurwerkbril, ook als omstander;
  • houd afstand (minimaal 8 meter), ook als omstander;
  • gebruik een aansteeklont;
  • let op je kleding, ook als omstander: geen capuchon, geen licht ontvlambare materialen, geen openstaande laarzen of zakken.

Kindervuurwerk bestaat niet

Bekijk in de video hieronder welke misverstanden er leven over 'kindervuurwerk'.